Thursday, October 29, 2020
Acasă Capitala Evoluția lucrărilor privind curățarea albiei râului Bâc

Evoluția lucrărilor privind curățarea albiei râului Bâc


Primăria municipiului Chișinău informează că în prezent lucrările de curățare a albiei râului Bâc se desfășoară pe tronsonul doi: str. Petru Rareș – str. Mihai Viteazul, unde s-a intervenit deja pe o lungime de cca 330 metri. Pe porțiunea de la str. Petru Rareș până la str. Feredeului (unde albia râului este betonată), lucrările au fost finalizate.

Autoritățile municipale monitorizează periodic evoluția lucrărilor de curățare a albiei râului Bâc, iar Tudor Gîrbu, consilier al primarului general,  a prezentat luni un raport, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale.

Potrivit consilierului primarului general, intervențiile curente sunt mai complicate, din cauza cantității sporite de nămol, însă lucrările avansează, pentru a finaliza proiectul în termenii stabiliți. „Ne întrunim zilnic dimineața, la ora 07:00 și evaluăm situația pe teren împreună cu antreprenorul. Discutăm, facem obiecții, propuneri și mergem conform graficului”, a precizat Tudor Gîrbu.  

Pe teren lucrează zilnic echipe cu 4 excavatoare, un buldozer și 6 camioane care asigură transportarea nămolului în cariera amenajată din str. Ghidighici. 

În paralel cu excavarea, pe albia râului Bâc sunt desfășurate și lucrări de curățare a vegetației lemnoase, pentru a spori viteza de scurgere a apei. La necesitate, Î.M. „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi” va antrena suplimentar muncitori și tehnică specializată.

Termenul – limită de finalizarea a lucrărilor de curățare a albiei râului Bâc este data de 10 septembrie 2020. Costul proiectului este de cca 3,5 milioane de lei, surse prevăzute în bugetul municipal pentru anul 2020. 
Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Familiile nevoiașe din municipiu au primit lemne pentru iarnă

Primăria municipiului Chișinău informează că pe parcursul săptămânii curente, 240 de familii nevoiașe din capitală și din suburbii, au beneficiat de ajutoare la sub...

Cetățeni străini au depus jurământ pentru dobândirea cetățeniei Republicii Moldova

Primăria municipiului Chișinău informează că un grup de 29 de persoane care domiciliază în municipiul Chișinău au depus...

Municipalitatea îndeamnă cetățenii să participe la acțiunea de înverzire a orașului

Primăria municipiului Chișinău informează că sâmbătă, 24 octombrie a.c., va fi organizată o acțiune în cadrul Campaniei de...