Monday, April 19, 2021
Acasă Social Examenul de obţinere a permisului de conducere-o provocare pentru viitorii şoferi

Examenul de obţinere a permisului de conducere-o provocare pentru viitorii şoferi

Examenul practic de obţinere a permisului de conducere, o provocare pentru viitorii şoferi

Nopţi albe, emoţii şi o mulţime de ore practice. Prin asta trec zeci de persoane, care doresc să obţină permisul auto. Ce-i drept, pentru o bună parte dintre ei, examenul pentru a obţine dreptul de a şofa este o adevărată provocare, iar unii reuşesc să susţină proba teoretică chiar şi din a 27-a încercare. În timp ce instructorii spun că de vină sunt şi şcolile auto, care nu reuşesc să predea eficient regulile de circulaţie, viitorii şoferi susţin că vin ori de câte ori este nevoie la examen pentru a avea, într-un final, permisul de conducere, relatează Moldova 1.

Cristina Jodmir a încercat deja de cinci ori să susţină proba practică pentru a obţine permisul de conducere, însă de fiecare dată a avut ghinion. Chiar şi aşa, tânăra se arată optimistă şi speră că următoarea dată, va reuşi să scape de emoţii şi să susţină examenul cu brio.

„Procesul este foarte complicat pentru că durata de examinare este foarte scurtă, însă emoţiile care sunt anterior şi în momentul în care începi însăşi procesul de examinare cumva fac ca să ne desconcentrăm, şi probabil timpul ăsta scurt, aceste 10 minute în care ai să demonstrezi că eşti sau nu apt de a da pentru permis este de fapt cea mai mare provocare”, spune tânăra.

Şi alţi candidaţi susţin că, de cele mai multe ori, emoţiile le joacă festa. De vină ar fi şi şoferii nedisciplinaţi, spun aceştia, care le creează obstacole în trafic.
„Totul depinde de noi şi de felul în care noi ne străduim. Pentru că tot porneşte din creier şi fiecare mişcare pe care o facem porneşte de la frica pe care o avem”;
„Indiferenţa persoanelor din trafic, care nu respectă careva cerinţe şi nu vor să ofere posibilitatea celor care sunt la volan în timpul examenului, pentru a susţine aceste examen”;
„Lipsa de atenţie, şi încrederea în sine, emoţiile în primul rând”, spun viitorii şoferi.

Şeful secţiei de documentare a conducătorilor auto, Vladimir Railean, susţine că eşecul înregistrat în cadrul susţinerii examenului se datorează faptului că persoanele nu posedă toate cunoştinţele necesare pentru a susţine proba cu brio.

„Avem candidaţi care nu susţin proba teoretică şi din 20 de ori, respectiv el dacă în procesul educaţional nu a frecventat orele, nu a însuşit proba teoretică nu poate să susţină. Consider că la poligon pentru unele persoane este mai dificil să susţină mersul înapoi cu spatele dar la trafic, cred că pentru fiecare persoană este nivelul de pregătire psiho-emoţională în primul rînd, dar dacă el a frecventat orele are toate dextirităţiile, cunoaşte regulamentul şi îl aplică asta ar fi cel mai principal”, susţine Vladimir Răilean.

Conform datelor Agenţiei Servicii Publice, în anul 2020, aproximativ 25 de mii de persoane au iniţiat procedura de susţinere a probei practice şi doar 5357 au reuşit să obţină permisul din prima încercare. Circa 36 la sută dintre candidaţi au susţinut examenul pentru obţinerea permisului de conducere din a treia sau din mai multe încercări.

[ad_2]

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare