Monday, August 2, 2021
Acasă Politică (foto) Igor Dodon a avut o întrevedere cu Dmitri Kozak la Moscova....

(foto) Igor Dodon a avut o întrevedere cu Dmitri Kozak la Moscova. Ce subiecte au discutat

[ad_1]

(foto) Igor Dodon a avut o întrevedere cu Dmitri Kozak la Moscova. Ce subiecte au discutat


În cadrul vizitei sale la Moscova, președintele Igor Dodon a avut o întrevedere cu Dmitri Kozak, șef-adjunct al Administrației prezidențiale, reprezentant special al președintelui Federației Ruse pentru dezvoltarea relațiilor comercial-economice cu Republica Moldova. Cei doi oficiali au discutat despre mai multe chestiuni legate de dezvoltarea relațiilor bilaterale dintre Moldova și Rusia.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Igor Dodon a anunțat că a convenit asupra organizării în luna octombrie curent, la Chișinău, a unei noi ședințe a Comisiei Interguvernamentale moldo-ruse pentru colaborare comercial-economică, în cadrul căreia urmează să fie semnat un șir de acorduri bilaterale importante.

„În mod special, am abordat subiectul privind reluarea negocierilor pentru acordarea creditului rus în mărime de 200 de milioane de euro pentru susținerea agenților economici și a populației Republicii Moldova în această perioadă dificilă. Am convenit ca în zilele următoare, să se desfășoare prima rundă de negocieri dintre reprezentanții Guvernelor Republicii Moldova și Federației Ruse”, a scris președintele într-o postare pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, Dodon a convenit cu Dmitri Kozak ca în timpul apropiat să fie examinată posibilitatea de a acorda țării noastre din partea rusă a ajutorului umanitar gratuit, sub formă de motorină (câteva zeci de mii de tone), pentru susținerea producătorilor agricoli din Republica Moldova, care au fost cel mai mult afectați de seceta îndelungată.

Amintim că guvernul a reluat negocierile cu Rusia privind acordarea creditului de 200 de milioane de euro amânat anterior de Curtea Constituțională.

Amintim că Curtea Constituțională a declarat neconstituțional proiectul de lege pentru ratificarea Acordului dintre Guvernul Federației Ruse și Guvernul Republicii Moldova privind acordarea unui împrumut financiar de stat. Acesta a fost declarat neconstituțional după ce au fost examinate sesizările privind controlul constituționalității unor prevederi din Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Federației Ruse privind acordarea către Guvernului Republicii Moldova a unui împrumut financiar de stat, care au venit din partea deputaților Sergiu Sîrbu, Sergiu Litvinenco și Dinu Plîngău.

Împrumutul constituie 200 de milioane de euro, dintre care 100 de milioane de euro vor fi transferate în primele 30 de zile după intrarea în vigoare a acestei legi.

Dobânda anuală constituie 2 %. Perioada de rambursare este de 11 ani.[ad_2]

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare