Wednesday, October 28, 2020
Acasă Internațional Georgia găzduieşte importante manevre NATO

Georgia găzduieşte importante manevre NATO


Circa 2 800 de militari din SUA, Franţa, Marea Britanie şi Polonia participă la aceste exerciţii denumite „Noble Partner 2020” ce se vor desfăşura la centrele de antrenament din Vaziani şi Norio, în apropiere de Tbilisi, capitala georgiană.

Aceste manevre reprezintă „cea mai importantă componentă a eforturilor vizând să facă realizabilă integrarea euroatlantică a Georgiei”, a declarat premierul georgian Ghiorghi Gaharia, adresându-se militarilor la ceremonia de deschidere a manevrelor.

Exerciţiile, care vor dura până la 18 septembrie, sunt o „garanţie a păcii în ţara noastră” şi „nu sunt îndreptate împotriva nimănui”, a subliniat el.

Georgia speră să adere la NATO, în pofida opoziţiei Moscovei care consideră această eventuală aderare o atingere la sfera sa tradiţională de influenţă.

În august 2008, Rusia şi Georgia s-au confruntat în cadrul unui război scurt de cinci zile, în urma căruia Moscova a recunoscut independenţa celor două regiuni separatiste georgiene Abhazia şi Osetia de Sud şi unde menţine în prezent o puternică prezenţă militară.

În 2008, liderii Alianţei Nord-Atlantice au promis Georgiei, în cadrul summitului de la Bucureşti, că ea „va fi membră NATO” într-o zi. Dar până în prezent nu a fost lansat procesul de aderare, notează AFP.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Câtă carne mâncau pe zi unii români din vechime

”Spune-mi ce mănânci astăzi, ca să îţi spun ce mâncau strămoşii tăi”. Dacă predicţiile dumneavoastră sunt conforme cu realitatea de acum 3 secole,...

Un medic care s-a oferit voluntar să testeze un vaccin anti-COVID-19: ,,Nu mai ascultați părerile politicienilor despre știință”

O doctoriță epidemiolog și pentru boli infecțioase din Washington DC a participat la studiul vaccinului Moderna...

Al doilea val de COVID-19 vine cu noi recorduri de infectări în Italia

Valul doi al pandemiei de coronavirus vine cu noi recorduri de infectări în Italia. Țara, printre cele mai afectate în primul val, înregistrează din...