Saturday, May 15, 2021
Acasă Politică Germania dispusă să ajute R.Moldova în stoparea pandemiei

Germania dispusă să ajute R.Moldova în stoparea pandemiei

Chişinău, 16 mar. /MOLDPRES/. Prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi, a primit-o astăzi pe Ambasadoarea Germaniei în Republica Moldova, Angela Ganninger, informează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

Părțile au abordat mai multe teme de discuție, printre care lupta cu virusul SARS-Cov-2, achiziționarea vaccinului și imunizarea populației, dar și impulsionarea dialogului moldo-german.

Prim-ministrul interimar a expus situația actuală din domeniul medical și măsurile întreprinse de autorități în sensul prevenirii și limitări răspândirii Covid-19. Aureliu Ciocoi a accentuat necesitatea asigurării țării noastre cu vaccin și extinderea la maxim al procesului de imunizare a cetățenilor.

Cei doi oficiali au discutat și despre eforturile de consolidare a dialogului politic la nivel înalt din ultima perioadă. A fost subliniată necesitatea restabilirii pe deplin a cooperării RM-UE în vederea realizării reformelor și sprijinirii transformărilor democratice.

Angela Ganninger a reiterat disponibilitatea Germaniei în acordarea suportului necesar cetățenilor Republicii Moldova în stoparea pandemiei, dar și în redresarea sectoarelor afectate de criza epidemiologică.

Șeful interimar al Cabinetului de miniștri și-a exprimat recunoștința pentru sprijinul constant al Germaniei oferit cetățenilor Republicii Moldova. Aureliu Ciocoi a mulțumit în mod special pentru ajutorul umanitar acordat pe parcursul ultimului an în lupta cu pandemia și pentru contribuția generoasă la platforma COVAX, prin intermediul căreia țara noastră beneficiază de vaccin gratuit.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare