Saturday, May 15, 2021
Acasă Social Gheţuşul face tot mai multe victime

Gheţuşul face tot mai multe victime

Gheţuşul rămâne o problemă care face victime în continuare. Potrivit Serviciului 112, doar pe parcursul weekendului zeci de moldoveni au semnalat diferite fracturi şi traumatisme după ce au căzut pe gheaţă.

Potrivit sursei citate, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică au fost înregistrate 159 situaţii de accidente rutiere: 145 neînsemnate, opt  cu tamponare de pieton şi şase cu persoane traumatizate.

În context, pentru a evita situaţiile de accidente în cazul depunerilor de polei sau gheţuş, Serviciul 112 îndeamnă şoferii să se deplaseze în traficul rutier cu viteză redusă atât în localităţi, cât şi în afara lor, păstrând distanţa între vehicule.

În perioada menţionată, numărul apelurilor la numărul unic de urgenţă 112 a fost de peste 21 mii, cu o medie zilnică de peste şapte mii. Aproximativ 75% din numărul total de urgenţe reale înregistrate la 112 au fost chemări cu urgenţe medicale, cu o medie zilnică de 2.157 de cazuri. Tipul solicitărilor medicale raportate de cetăţeni au reprezentat afecţiuni respiratorii, hipertensiune arterială, durere intensă abdominală sau de spate, pacient slăbit cu simptome neclare.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare