Saturday, May 15, 2021
Acasă Social Guvernul a decis alocarea a 60 mii de lei pentru achiziționarea vaccinului...

Guvernul a decis alocarea a 60 mii de lei pentru achiziționarea vaccinului anti-COVID

Guvernul a decis alocarea a 60 mii de lei pentru procurarea vaccinului anti-COVID

Un proiect de lege ce prevede alocarea a 60 de mii de lei din fondul de rezervă pentru asigurarea parţială cu necesarul de vaccin împotriva COVID-19 a fost aprobat astăzi de Guvernul în exerciţiu. Potrivit documentului, din aceşti bani urmează a fi procurate 338.600 de doze de vaccin la un preţ estimativ de zece dolari americani, ceea ce constituie circa 24,4% din necesarul de 1.386.115 doze.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, proiectul vine să reducă rata morbidităţii şi a mortalităţii provocate de COVID-19.

Conform estimărilor Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică, pentru atingerea ţintei de 70% de populaţie vaccinată sunt necesare 4.851.403 doze.

Menţionăm că la 4 martie, Republica Moldova a recepţionat 14 400 doze de vaccin AstraZeneca livrate în cadrul mecanismului COVAX, iar anterior a recepţionat alte 21 600 doze de vaccin AstraZeneca, ca ajutor umanitar din România, ceea ce a permis demararea procesului de vaccinare în ţară. Până în prezent, 8 116 de cadre medicale au fost vaccinate.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare