Friday, October 23, 2020
Acasă Uncategorized Iată liceele din Chișinău care au ales deja unul dintre cele șapte...

Iată liceele din Chișinău care au ales deja unul dintre cele șapte modele de învățare propuse de Minister


Ministerul Educației a propus instituțiilor de învățământ șapte modele cu privire la revenirea elevilor la ore, în sălile de clasă. Câteva licee din municipiul Chișinău au relatat pentru ZUGO ce model au ales. 

Liceul Teoretic Român – Francez „Gheorghe Asachi” a anunțat anterior că cele mai potrivite modele de învățare sunt patru și cinci – învățarea de tip hibrid și cea alternantă.

Instituția Privată Liceul „Columna” susține că specialiștii lucrează asupra orarului sunetelor, astfel încât la pauze, pe hol să nu fie mai mult de două clase. De asemenea, se va recurge la împărțirea copiilor în grupe mai mici, iar elevii vor sta câte unul în bancă.

Liceul Teoretic „Ion Creangă” a ales modelul șapte propus de Minister – învățarea mixtă – combinarea a două sau trei modele. Acest model este destinat instituțiilor cu un contingent între 600 și 2000 de copii.

Liceul „Mihail Kogălniceanu” a optat pentru modelul doi – învățarea în două schimburi – jumătate dintre elevi vor frecventa orele de dimineață, iar cealaltă jumătate – seara.

Liceul Republican de Muzică „Ciprian Porumbescu” consideră că cel mai potrivit este modelul șapte – învățarea mixtă – adică combinarea a două sau trei modele enumerate de Minister.

Fiecare instituție de învățământ va fi dotată cu dozatoare de dezinfectant, iar intrările și ieșirile vor fi separate.

 

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Fructele și strugurii din Moldova-un interes pentru importatorii din Croația

 ”Meet your importer” (Cunoaște-ți importatorul) este genericul unui film informativ pentru agricultorii din Moldova despre piața și importatorii croați. Materialul a fost realizat în...

Spirulina- alimentul bogat în nutrienți și vitamine

Spirulina este o algă albastră-verde care se consumă de obicei fie sub formă de pulbere, fie ca supliment. Spirulina este cunoscută ca un aliment bogat...

Numărul cazurilor COVID rămâne în creștere. 721 cazuri noi

Alte 721 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Din numărul total de cazuri, 5 cazuri sunt de import...

S-a stins din viață consilierul municipal Iurie Harmelin. Oficialul este și fondatorul teatrului „С улицы Роз”

Foto: sputnik.md Iurie Harmelin, fondatorul teatrului „С улицы Роз” din Chișinău s-a stins din viață. Anunțul a fost făcut de colegii...