Președintele Igor Dodon a plecat într-o nouă vizită oficială la Moscova. Despre vizita sa a anunțat președintele pe pagina personală de Facebook. Dodon a scris că în cadrul vizitei va discuta cu oficialii ruși despre relațiile moldo-ruse pe mai multe domenii.

„Întreprind o scurtă vizită de lucru la Moscova, unde intenționez să mă întâlnesc cu oficiali ruși pentru a discuta aspecte legate de intensificarea și aprofundarea relațiilor de colaborare moldo-ruse în toate domeniile de interes comun”, scrie în postare.

Președintele planifică să discute despre: cooperarea în domeniul economic, facilitarea exportului mărfurilor noastre pe piața rusă, reluarea negocierilor cu Federația Rusă în privința creditului de circa 200 de milioane de euro, posibilitățile de susținere a diasporei moldovenești în Federația Rusă și altele.

Amintim că, în data de 24 iunie, Igor Dodon a fost într-o vizită oficială în Rusia la invitația președintelui rus Vladimir Putin pentru a participa la parada militară dedicată împlinirii a 75 de ani de la victoria asupra Germaniei naziste.