Saturday, May 15, 2021
Acasă Politică Igor Dodon pleacă la Moscova să discute despre livrarea vaccinului Sputnik V...

Igor Dodon pleacă la Moscova să discute despre livrarea vaccinului Sputnik V în Moldova

Liderul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova va discuta cu oficiali din Federația Rusă despre livrarea în țara noastră a vaccinului împotriva COVID-19, Sputnik V.

​​CHIȘINĂU, 30 mart – Sputnik. Liderul Partidului Socialiștilor Igor Dodon pleacă în această săptămână la Moscova. Una din principalele subiecte de pe agenda discuțiilor cu oficialii ruși este livrarea în țara noastră a vaccinului rusesc Sputnik V. Despre aceasta informează Dodon pe canalul său de telegram după ședința fracțiunii parlamentare a PSRM.

Potrivit lui, în cadru ședinței a fost analizată situația social-politică și economică dificilă din țară, starea epidemiologică și acțiunile care urmează a fi întreprinse în vederea depășirii crizelor cu care ne confruntăm.

„Am reiterat faptul că problema numărul unu de pe agenda țării noastre și a întregii lumi este lupta cu pandemia. Am fost unanimi în opinia că în situația când în Moldova zilnic sunt înregistreze noi anti-recorduri la numărul de infectări și de decese, toate eforturile conducerii țării trebuie îndreptate spre achiziționarea în regim de urgență a numărului necesar de vaccinuri pentru a purcede la imunizarea în masă a cetățenilor”, scrie liderul socialiștilor.

Igosr Dodon a amintit despre disponibilitatea autorităților chineze de a dona țării noastre, în cel mai scurt timp posibil, un lot de vaccin împotriva Covid-19, la solicitarea președintelui Parlamentului, Zinaida Greceanîi.

În acest context, fostul președinte a propus colegilor săi de partid să se adreseze către autoritățile din UTA Găgăuzia cu propunerea de a amâna alegerile în Adunarea Populară, planificate pentru 16 mai.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare