Friday, May 14, 2021
Acasă Social Igor Dodon: Şcolile şi grădiniţele se redeschid de la 1 septembrie

Igor Dodon: Şcolile şi grădiniţele se redeschid de la 1 septembrie

[ad_1]

Sursa imaginii:

Postat de: Daniela Socolovschi

Ştiri / Social

21 Aug. 2020 / 12:00


Igor Dodon: Şcolile şi grădiniţele se redeschid de la 1 septembrie

Şcolile şi grădiniţele ar urma sa fie redeschise de la 1 septembrie, dar în cazul în care situaţia pandemică se va agrava, acestea vor fi închise parţial sau chiar în totalitate. Declaratia aparţine preşedintelui Igor Dodon şi a fost făcută în cadrul emisiunii sale „Preşedintele Răspunde”, informează Moldova 1.

„Eu sunt de acord că este foarte riscant, dar putem noi oare să ne ţinem copiii în case, în apartamente? Eu cred că nu. Marea majoritatea cred că mă înţeleg. Am şi eu copii care trebuie să meargă la şcoală şi grădiniţă. Am decis să alocăm zeci de milioane de lei pentru a minimaliza aceste riscuri. Evident că vom fi atenţi la evoluţia cazurilor. Dacă va fi necesar, vom suspenda studiile într-o şcoală, într-un oraş sau pe ţară, dacă vedem că va fi înrăutăţită situaţia”, a declarat Igor Dodon.

Amintim că 769 de şcoli din tară sau peste 62% au ales prezenţa fizică a elevilor la studii, 10 la suta au optat pentru invaţarea pe schimburi, iar restul – modele de învăţământ mixt, cu studii la distanţă.

Ministrul Educaţiei, Igor Şarov, a declarat recent că până la 1 septembrie toate şcolile din ţara noastră vor fi dotate cu săpun şi dezinfectanţi, iar fiecare instituţie va avea o persoană responsabilă de măsurile COVID-19. De asemenea, prima oră din anul şcolar va fi dedicată comportamentului responsabil în şcoală şi în comunitate.

Autorităţile mai anunţă suplimentarea în acest an cu 31 de milioane de lei a bugetului pentru educaţie, dar şi un proiect de remunerare a profesorilor pentru orele lucrate în plus în perioada pandemiei. [ad_2]

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare