Saturday, June 12, 2021
Acasă Politică Igor Grosu va depune astăzi, la Parlament, programul de activitate și componența...

Igor Grosu va depune astăzi, la Parlament, programul de activitate și componența echipei

Candidatul desemnat pentru funcţia de premier, Igor Grosu, va depune astăzi la Secretariatul Parlamentului program de activitate şi componenţa echipei sale guvernamentale. Informaţia a fost confirmată pentru Publika TV de către vicepreşedintele Legislativului din partea PAS, Mihai Popşoi, dar şi de Serviciul de presă al formaţiunii.

Igor Grosu spunea anterior că se va baza pe prevederile programului de activitate a echipei formate de colega sa de partid, Natalia Gavriliţa, desemnată anterior de preşedintele ţării pentru funcţia de premier, dar care a acumulat însă zero voturi.

Amintim că Maia Sandu l-a desemnat în 16 martie pe Igor Grosu la funcţia de premier, după consultările cu fracţiunile, la scurt timp după ce Mariana Durleşteanu, propusă de majoritatea parlamentară formată din PSRM şi Platforma “Pentru Moldova”, a anunțat că-și retrage candidatura pentru şefia Guvernului

Ulterior, decretul de desemnare a lui Grosu a fost atacat la Curtea Constituțională care a respins cererea de suspendare însă a admis examinarea în fond.

Luni, Curtea Constituțională a dat verdictul și a spus că decretul preşedintelui Maia Sandu privind desemnarea lui Igor Grosu pentru funcția de premier este constituțional. Totuși, în argumentarea sa Curtea a precizat că, în cazul în care premierul desemnat, Igor Grosu nu va primi suficiente voturi, Parlamentul nu va fi dizolvat, ci vor urma noi consultări.

Pentru investirea Guvernului sunt necesare cel puţin 51 de voturi.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare