Saturday, June 12, 2021
Acasă Social În 2-3 săptămâni, Rusia va furniza vaccinul Sputnik-V în Transnistria

În 2-3 săptămâni, Rusia va furniza vaccinul Sputnik-V în Transnistria

Sediul operațional din Rusia a luat o decizie pozitivă cu privire la furnizarea vaccinului Sputnik V către Transnistria. Potrivit INFOTAG, Konstantin Zatulin, prim-vicepreședinte al Comitetului Dumei de Stat a Federației Ruse pentru afaceri CSI și relații cu compatrioții, a declarat acest lucru ieri.

Potrivit comunicatului de presă al Consiliului Suprem al RMN, Zatulin a anunțat acest lucru în timpul mesei rotunde „Interacțiunea pentru sprijinul compatrioților, protejarea drepturilor cetățenilor ruși care locuiesc în Transnistria: dimensiune parlamentară”. Şedinţa a fost organizată pe platforma Comitetului de la Moscova. La eveniment a participat o delegație din Transnistria, condusă de vicepreședintele Alexandr Korşunov.

Zatulin a explicat că problema aprovizionării Tiraspolului cu vaccinuri „este întârziată din cauză a aria de vaccinare în Federația Rusă este redusă, iar recepţionarea directă a vaccinului de către Fondului rus de investiții este încetinită.”

„Cred că aceasta este o întrebare de 2-3 săptămâni. Și conform informațiilor pe care le dețin, înfăptuirea acestei proceduri este supravegheată personal de către șeful adjunct al administrației prezidențiale a Federației Ruse Dmitry Kozak”, a subliniat el.

După cum a informat anterior INFOTAG, la începutul lunii martie, Moldova a transmis în Transnistria peste 1 800 de doze de vaccin AstraZeneca din lotul primit din România.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare