Sunday, June 13, 2021
Acasă Social În Chișinău, situația epidemiologică este alarmantă

În Chișinău, situația epidemiologică este alarmantă

În spitalele municipale din Chișinău a scăzut numărul locurilor disponibile pentru tratarea pacienților cu COVID-19, transmite MOLDPRES.

Șeful Direcției Generale Asistență Socială și Sănătate, Tatiana Bucearschi, a declarat astăzi la ședința serviciilor municipale că a crescut numărul bolnavilor de coronavirus care necesită tratament spitalicesc și că instituțiile municipale de sănătate au ajuns la capacitatea maximă de tratament a pacienților bolnavi de COVID-19. „În instituțiile municipale de sănătate sunt internați 1320 de bolnavi de coronavirus, iar capacitatea maximă este de 1400 de paturi de tratament”, a precizat Bucearschi.

Oficialul a menționat că, la finele săptămânii trecute, instituțiile municipale de sănătate au creat un surplus de 237 de locuri, ajungând la capacitatea maximă. „În toate instituțiile municipale de sănătate au fost create locuri suplimentare de tratament, au fost improvizate locuri de tratament chiar și în birourile angajaților, și am ajuns la capacitatea maximă de 1400 de paturi de spital + 200 de locuri în Centrul de triere de la MOLDEXPO”, a spus Bucearschi.

În același timp, șefa direcției municipale de sănătate a declarat că a crescut numărul cazurilor grave și foarte grave de coronavirus. „În spitale sunt internați 50 de pacienți care se află într-o stare foarte gravă, iar 368 se află în stare gravă, alte 827 de persoane se află în stare medie”, a spus oficialul.

De asemenea, Bucearschi s-a arătat îngrijorată față de creșterea alarmantă a cazurilor de COVID-19 înregistrate la copii cu vârsta cuprinsă între 13 – 17 ani. „2,7 la sută din numărul total al cazurilor de coronavirus îl reprezintă copiii cu vârste între 13-17 ani”, a subliniat Bucearschi.

Până la ziua de astăzi, în ţară au fost înregistrate 176 752 de cazuri de COVID-19. 3780 de persoane au decedat din cauza infecției, printre care 87 de lucrători medicali.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare