Saturday, May 15, 2021
Acasă Sănătate În Chișinău va fi creat Centrul Municipal de Vaccinare

În Chișinău va fi creat Centrul Municipal de Vaccinare

Chişinău, 30 mar. /MOLDPRES/. Consiliul Municipal Chișinău a adoptat o decizie privind crearea Centrului Municipal de Vaccinare, transmite MOLDPRES.

Consilierii municipali au votat astăzi, cu unanimitate de voturi, crearea primului Centru Municipal de Vaccinare din Chișinău. Acesta este creat pentru vaccinarea benevolă a tuturor cadrelor didactice din capitală și va avea o capacitate de imunizare pentru 500 de persoane pe zi. Într-o etapă ulterioară, în acest centru vor fi imunizate și alte persoane.

Șeful adjunct al Direcției generale asistență socială și sănătate, Boris Gîlcă, a declarat în cadrul ședinței Consiliului Municipal Chișinău că pentru vaccinarea cadrelor didactice este necesar un lot de 13-14 mii de doze de vaccin, iar acest lucru poate fi făcut în maximum trei săptămâni. „Am solicitat autorităților centrale să asigure această cantitate de vaccin”, a spus Gâlcă.

Oficialul a precizat că prioritatea Primăriei Chișinău este imunizarea cadrelor didactice, acest lucru oferind o posibilitate pentru reluarea procesului de învățământ cu prezența fizică a copiilor în clase. Potrivit lui Gîlcă, gratuitatea și accesul la vaccin reprezintă un imperativ absolut.

Centrul Municipal de Vaccinare va fi creat în incinta unei clădiri care aparține Academiei de Științe Economice, iar municipalitatea Chișinău nu va plăti arendă pentru utilizarea acesteia.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare