Saturday, May 15, 2021
Acasă Social În curând vom avea posibilitatea de vaccinare în clinicile private

În curând vom avea posibilitatea de vaccinare în clinicile private

Cetățenii se vor putea vaccina contra cost împotriva noului coronavirus, în clinicile private, pînă la sfîrșitul lunii aprilie. Premierul în exercițiu, Aureliu Ciocoi, a declarat că vor fi făcute modificări de ordin juridic în acest sens.
În cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8, funcționarul a spus că: „până la sfîrșitul lunii aprilie va fi deschisă posibilitatea aceasta din punct de vedere juridic, dar nu sînt sigur că până la sfîrșitul lunii aprilie, agenții economici vor reuși să identifice pe piața internațională loturi disponibile pentru vînzare”.

Premierul în exercițiu a declarat că la Guvern s-au purtat discuții ca agenții economici să poată achiziționa vaccinuri în cazul în care identifică loturi necesare pe piața internațională. Însă, pentru ca acest proces să fie facilitat, Agenția Medicamentului trebuie să înregistreze prețurile de export ale vaccinurilor.

„Același Sputnik-V, la producător costă 5-6 euro per doză, iar prețul de export este însă 9,90. Agenția Medicamentului trebuie să ia în considerație acest cost și taxele ulterioare”, a precizat Aureliu Ciocoi. Campania de vaccinare împotriva COVID-19 a fost extinsă pe data de 31 martie curent, pentru contingentele de persoane incluse la etapa a doua de vaccinare, conform Planului Național de Imunizare împotriva COVID-19.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare