Saturday, May 15, 2021
Acasă Social În Moldova urmează să ajungă peste 14 mii de doze de vaccin...

În Moldova urmează să ajungă peste 14 mii de doze de vaccin AstraZeneca

Primul lot de vaccin împotriva Covid-19 urmează să ajungă în țară în cel puțin 3 zile. Ministerul Sănătății anunță că a primit o notificare de la platforma COVAX, prin care a fost confirmată livrarea primului lot de vaccinuri pentru Moldova.

Astfel, în perioada 28 februarie – 3 martie, în țară urmează să ajungă 14.400 doze de vaccin AstraZeneca (producător Coreea de Sud).

Primele loturi de vaccin împotriva Covid-19 urmau să ajungă în Republica Moldova la mijlocul lunii februarie. Este vorba despre 24.570 doze de vaccin Pfizer/BioNTech (Comirnaty) și 264.000 doze produse de Oxford/AstraZeneca.

Platforma COVAX este unul dintre cei trei piloni de acces la instrumentele COVID-19 (ACT) Accelerator (Diagnostic, Tratament și Vaccinuri), lansat în aprilie de OMS, Comisia Europeană și Franța, ca răspuns la pandemia COVID-19.

Republica Moldova va recepționa gratuit prin intermediul COVAX suficiente doze pentru a vaccina 20% din populație, iar ulterior, va procura vaccinuri la un preț preferențial. Republica Moldova a aderat la COVAX în august 2020.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare