Monday, April 19, 2021
Acasă Internațional În țările sărace, prețurile pentru Vaccinul AstraZeneca sunt astronomice

În țările sărace, prețurile pentru Vaccinul AstraZeneca sunt astronomice

Vaccinul AstraZeneca, ieftin în ţările dezvoltate, se vinde la preţuri astronomice în ţările cele mai sărace. Campaniile de vaccinare împotriva COVID-19 din toată lumea au scos la lumină din nou diferenţele masive de tratament între ţările bogate şi cele mai sărace. Ţările în curs de dezvoltare nu numai că au un acces limitat la doze de vaccin, dar trebuie să şi plătească un preţ mai mare, relatează Moldova 1.

Potrivit unui studiu, cele mai bogate ţări de pe planetă sunt pe cale să aibă un exces de peste un miliard de doze de vaccin, în ritmul în care se achiziţionează vaccinurile anti-COVID, iar capacitatea de negociere a ţărilor bogate nu se rezumă doar la cantitatea de doze obţinute, ci şi la preţul acestora.

Bangladesh, de exemplu, plăteşte în medie patru dolari pentru fiecare doză de vaccin AstraZeneca, faţă de cei 3,5 dolari plătiţi de statele-membre ale Uniunii Europene.

Şi Africa de Sud se numără printre ţările care plăteşte mai mult pentru dozele de vaccin AstraZeneca – 5,25 de dolari pentru fiecare doză.

Între timp, Parlamentul din Berlin a votat modificarea Legii educaţiei, astfel încât elevii au posibilitatea să repete anul şcolar care a fost afectat de pandemie. Legea se aplică copiilor cu vârste cuprinse între 6 şi 16 ani, de la clasa întâi până la clasa a zecea. Prin urmare, părinţii elevilor care vor opta pentru această variantă vor trebui să depună o cerere şi să discute în prealabil cu un reprezentant al şcolii pentru a stabili care sunt cele mai bune opţiuni pentru copilul lor.

Noi restricţii sunt aşteptate în Italia de Paşti. Noul Guvern italian este aşteptat să emită un decret ce va fi valabil timp de o lună, din 6 martie, cu interdicţii şi restricţii inclusiv cu ocazia sărbătorilor pascale. Potrivit noilor măsuri, interdicţia de deplasare între regiuni, valabilă până pe 27 martie, ar putea fi prelungită. Italienii vor putea merge în vizită chiar şi în localităţile din zonele roşii, însă numai pentru reunirea familiei. Călătoriile turistice sunt interzise. Iar în zonele galbene, restaurantele şi barurile pot fi frecventate doar în timpul zilei.

[ad_2]

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare