Friday, January 15, 2021
Acasă Capitala În transportul public din capitală ar putea fi introdus sistemul electronic de...

În transportul public din capitală ar putea fi introdus sistemul electronic de plată

Sistem electronic de plată în transportul public din capitală. Deși e doar la nivel de testare, deja este un pas foarte mare în acest proiect.

Potrivit primarului general Ion Ceban, testarea va începe în timpul apropiat şi va fi efectuată de către companiile MasterCard şi VISA care vor suporta toate cheltuielile.

„În acest sens am semnat două memorandumuri separate cu conducerea fiecărei companii pentru a putea începe conlucrarea cu întreprinderile municipale de transport public. Mulțumesc reprezentanților companiilor pentru suport și bunele practici în acest sens”, a precizat Ceban.

Edilul mai spune că  Direcţia generală transport public şi căi de comunicaţii, Î.M. „Regia Transport Electric Chișinău” și Î.M. „Parcul Urban de Autobuze”, vor încheia contracte cu operatorii prestatori de servicii de taxare electronică, vor testa proiectul-pilot pe câte una sau două rute de troleibuz și tot atâtea rute de autobuz.

Iniţial, 2-3 luni sistemul de taxare electronică va fi implementat (va fi instalat echipamentul electronic, instruiţi angajaţii întreprinderilor municipale de transport, campanii de informare). Ulterior, acest sistem va fi pilotat pentru o perioadă de până la 6 luni.

„Cele două companii care vor implementa proiectul pilot, nu vor fi favorizate în cadrul licitaţiilor care vor fi organizate ulterior pentru implementarea sistemului de profil în transportul public din municipiu”, a conchis Ion Ceban.

Proiectul privind implementarea sistemului de taxare electronică în transportul public municipal va fi implementat în bază de parteneriat public-privat.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Vezi ce poți face cu bradul natural utilizat de sărbători

Primăria municipiului Chișinău informează că molizii care au fost utilizați de cetățeni în perioada sărbătorilor de Crăciun și...

10 000 locuitori ai capitalei vor beneficia de compensații la serviciile comunale și resursele energetice

10 000 de chișinăuieni vor primi compensații la serviciile comunale și resursele energetice, fără a bate la ușile funcționarilor. Cel puțin asta promit primarul...

Încă opt troleibuze noi vor circula pe străzile capitalei

Opt troleibuze din Belarus au ajuns la Chișinău și vor circula în curând pe străzile capitalei, transmite Moldpres. Municipalitatea Chișinău a anunțat că cele opt...

Pachete cu produse alimentare distribuite persoanelor nevoiașe

Primăria municipiului Chișinău  informează că peste 1200 de persoane aflate în dificultate, beneficiari ai serviciilor de alimentare ale...