Sunday, June 13, 2021
Acasă Social Încă 20 de troleibuze noi vor circula pe străzile orașului

Încă 20 de troleibuze noi vor circula pe străzile orașului

Primăria municipiului Chișinău a lansat astăzi pe rutele municipale de transport 20 de troleibuze, transmite MOLDPRES.

Din acest lot, 10 unități sunt noi, de tip AKSM, de ultimă generație, fabricate la uzina din Minsk și asamblate la Atelierul de reparații al ÎM „RTE Chișinău”. Alte 10 unități clasice, de model Skoda, cu parcurs, au fost achiziționate din orașul Riga. Troleibuzele nou-lansate la linie au fost repartizate pe rutele nr. 2, 4, 10, 13, 17, 21, 22, 23, 24 și 25.

Prezent la eveniment, Primarul General, Ion Ceban, a menționat că prin includerea acestor troleibuze în circuit, municipalitatea își propune să diminueze din riscurile majore privind infecția COVID-19 în unitățile de transport în comun. De asemenea, edilul și-a exprimat speranța că atât călătorii, cât și șoferii și taxatorii se vor simți mai confortabil în unitățile noi.

În ultima perioadă, pe străzile capitalei au fost puse în circulație cinci troleibuze noi articulate, produse în Belarus, cinci troleibuze articulate cu parcurs, de model Solaris, achiziționate din Riga și 10 troleibuze clasice cu parcurs, de model Skoda. Pe parcursul lunii curente, la Chișinău urmează să ajungă alte 10 troleibuze clasice de tip AKSM, iar tot atâtea cu mers autonom, până la începutul lunii aprilie.

img21001602img21001602

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare