Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale anunță încă 547 de cazuri de infectare cu COVID-19 confirmate astăzi în Republica Moldova. Din numărul total de cazuri, șase cazuri sunt de import (Croația, Emiratele Arabe Unite, Franța, Germania, Italia, Turcia).

Bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 32 484 de cazuri.

Totalul testelor efectuate în ultimele 24 de ore –  2 761, dintre care primar – 2 232 şi repetat – 529.

Din numărul total de cazuri, 26 sunt lucrători medicali: medici – 8, asistenți medicali – 17, personal auxiliar – 1.

534 de persoane infectate se află în stare gravă (dintre care 35 de pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată).

Alte 262 de persoane au fost tratate și externate. În total, 22 673 de persoane au fost tratate de COVID-19.

Totodată, informăm despre înregistrarea altor opt decese provocate de COVID-19.

Decesul 922: femeie în vârstă de 69 de ani din raionul Rezina, internată pe 7 august la Spitalul Raional Rezina. Comorbidități: obezitate gr. IV, diabet zahart, stenoză severă a valvei aortice.

Decesul 923: bărbat în vârstă de 52 de ani din municipiul Chișinău, internat pe 8 august la SCM „Arh. Mihail”. Comorbidități: hipertensiune arterială gr. II, cardiopatie hipertensivă, dereglarea toleranței la glucoză.

Decesul 924: femeie în vârstă de 59 de ani din raionul Rezina, transferată pe 15 august de la Spitalul Raional Rezina la IMU. Comorbidități: hipertensiune arterială, cardiopatie hipertensivă, insuficiență venoasă cronică a vaselor membrelor inferioare, obezitate gr. II.

Decesul 925: femeie în vârstă de 52 de ani din raionul Telenești, transferată pe 4 august de la Spitalul Raional Telenești la IMU. Comorbidități: hipertensiune arterială gr. II, cardiopatie hipertensivă, insuficiență venoasă a vaselor membrelor inferioare, diabet zaharat, obezitate gr. III-IV.

Decesul 926: femeie în vârstă de 79 de ani din municipiul Chișinău, internată pe 17 august la Institutul Oncologic. Comorbidități: mielom multiplu, formă difuză în focar st. III, insuficiență renală, diabet zaharat.

Decesul 927: femeie în vârstă de 66 de ani din regiunea transnistreană. Comorbidități: boală ischemică a cordului, cardiomiopatie.

Decesul 928: femeie în vârstă de 48 de ani din Dubăsari. Comorbidități: pielonefrită cronică, insuficiență renală, hepatită cronică.

Decesul 929: femeie în vârstă de 84 de ani din municipiul Chișinău, transferată pe 10 august de la Spitalul „Toma Ciorbă” la IMU. Comorbidități: bradicardie sinusală, hipertensiune arterială gr. II, cardiopatie hipertensivă, encefalopatie discirculatorie mixtă.