Thursday, October 29, 2020
Acasă Uncategorized Încă nouă bolnavi de COVID-19 s-au stins din viață. A decedat și...

Încă nouă bolnavi de COVID-19 s-au stins din viață. A decedat și directoarea Consiliului pentru Determinarea Dizabilității


În rândul celor infectați cu virusul COVID-19 în Moldova au mai decedat astăzi nouă persoane. Printre cei care s-au stins din viață se numără și directoarea Consiliului Național pentru Determinarea Dizabilității și Capacității de Muncă, Narcisa Mamaliga, informează Ministerul Sănătății.

Iată detaliile despre pacienți:

Bărbat de 75 de ani, din raionul Vulcănești, internat pe 29 iulie la Spitalul Raional Ceadîr-Lunga. Comorbidități: insuficiență cardiacă.

Femeie de 70 de ani, din municipiul Bălți, internată pe 2 august la spitalul clinic din raion. Comorbidități: cardiopatie mixtă, diabet zaharat.

Bărbat de 71 de ani, din raionul Strășeni, internat pe 16 iulie la Spitalul Clinic „Arh. Mihail”. Comorbidități: cardiomiopatie hipertesivă, hipertensiune arterială de gradul III.

Bărbat de 57 de ani, din raionul Călărași, internat pe 1 august la Institutul de Medicină Urgentă. Comorbidități: hipertensiune arterială, cardiopatie mixtă.

Femeie de 61 de ani, din raionul Ialoveni. Ea a fost transferată, pe 20 iulie, de la SCM nr. 1 – la Institutul de Medicină Urgentă. Comorbidități: hipertensiune arterială, cardiopatie, bronhopneumopatie obstructivă cronică.

Bărbat de 63 de ani, municipiul Chișinău, internat pe 29 iulie la Institutul de Medicină Urgentă. Comorbidități: pencreatită cronică cu insuficiența funcției endocrine și exocrine.

Bărbat de 83 de ani, din municipiul Chișinău, internat pe 30 iulie la SCM „Arh. Mihail”. Comorbidități: cardiomiopatie mixtă, diabet zaharat, hipertensiune arterială.

Bărbat de 60 de ani, din municipiul Chișinău, internat pe 30 iulie la Spitalul Clinic Republican. Comorbidități: diabet zaharat, edem cerebral.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale exprimă sincere condoleanțe și compasiune familiei, colegilor și prietenilor, în legătură cu trecerea în neființă a directoarei Consiliului Național pentru Determinarea Dizabilității și Capacității de Muncă, Narcisa Mamaliga.

Narcisa Mamaliga, în vârstă de 52 ani, a fost confirmată pozitiv cu noul coronavirus pe 6 iulie. Pe 3 august, aceasta a fost transferată de la Spitalul de Stat – la Spitalul Clinic Republican.

„Echipa Ministerului și a CNDDCM a pierdut un specialist cu o valoare profesională deosebită. Narcisa Mamaliga va rămâne în memoria noastră un om cu suflet mare, de o rară înţelepciune şi cumsecădenie. Dumnezeu să o odihnească în împărăția Sa”, a scris MSMPS într-un comunicat.

Menționăm că bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus în RM a ajuns la 25.814 cazuri. Până azi s-au tratat 18.167 persoane (225 dintre acestea fiind externate în ultimele 24 de ore), iar 810 au decedat.





Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

În sectorul Ciocana, o femeie a fost lovită de o mașină fără șofer

Clipe de panică pentru o femeie de 45 de ani din Chișinău. Aceasta a fost lovită în plin de o mașină, în timp ce...

Moldovenii care pleacă în România nu vor mai sta în carantină

România a exclus Republica Moldova din lista statelor cu risc epidimiologic ridicat. Astfel, cetățenii moldoveni care sosesc în România nu vor mai fi nevoiți...

Un bărbat din Șoldănești a fost răpus de COVID-19. Unde era internat pacientul?

Foto: tv8.md Un bărbat din Șoldănești a fost răpus de coronavirus. Pacientul era internat la Spitalul Clinic Republican din Chișinău. Conform Ministerului...

Un bărbat din Edineț a ajuns la spital după ce a căzut într-o fântână. Salvatorii l-au scos de la adâncimea de 13 metri

Foto simbol: unica.md În  dimineața zilei de astăzi, 6 august, salvatorii din raionul Edineț au salvat o persoană căzută într-o fântână....