Saturday, May 15, 2021
Acasă Social Indemnizație de 100 000 lei pentru familiile lucrătorilor medicali

Indemnizație de 100 000 lei pentru familiile lucrătorilor medicali

Guvernul în exercițiu, întrunit astăzi în ședință, a aprobat Regulamentul cu privire la modul de solicitare și acordare a indemnizației unice pentru personalul decedat în lupta cu COVID-19 din cadrul instituțiilor medico-sanitare publice, transmite MOLDPRES.

Conform deciziei Executivului, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și autoritățile publice competente, în comun cu instituțiile medico-sanitare publice, vor asigura acordarea indemnizației unice pentru personalul decedat în lupta cu COVID-19, conform Regulamentului aprobat.

Indemnizația unică se stabilește personalului decedat în lupta cu COVID-19 din cadrul instituțiilor medico-sanitare publice, instituțiilor/subdiviziunilor medicale din subordinea Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apărării, Administrației Naționale a Penitenciarelor și Serviciului de Informații si Securitate, al cărui deces a survenit începând cu 17 martie 2020.

Controlul asupra executării prezentei hotărâri se pune în sarcina Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, autorităților publice competente și instituțiilor medico-sanitare publice.

Prezenta hotărâre intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Până la ziua de azi, 91 de lucrători medicali au decedat din cauzat infecției COVID-19.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare