Saturday, June 12, 2021
Acasă Legislația Înregistrarea grupurilor de inițiativă în vederea susținerii candidaților la funcția de Președinte...

Înregistrarea grupurilor de inițiativă în vederea susținerii candidaților la funcția de Președinte al Republicii Moldova 31.08.2020 | JURIDICE MOLDOVA

[ad_1]

Înregistrarea grupurilor de inițiativă în vederea susținerii candidaților la funcția de Președinte al Republicii Moldova

31.08.2020 | JURIDICE MOLDOVA

Din 1 septembrie 2020, grupurile de inițiativă pentru susținerea candidaților la funcția de Președinte al Republicii Moldova pot depune documentele necesare pentru înregistrare la Comisia Electorală Centrală, informează CEC.

Conform prevederilor Codului electoral, grupul de inițiativă pentru susținerea candidatului se constituie din cel puțin 25 de persoane și cel mult 100 de persoane cu drept de vot. Grupul se formează în urma unei adunări, la care se susține candidatul la funcția de Președinte al Republicii Moldova, se alege conducătorul grupului și se aprobă lista membrilor acestuia. Grupul de inițiativă poate susține doar un singur candidat la funcția de Președinte al Republicii Moldova. Membrii unui grup de inițiativă nu pot fi în același timp și membri ai altui grup de iniţiativă.

CEC, în termen de 3 zile de la recepționare, examinează dosarul și decide asupra înregistrării sau refuzului înregistrării grupului de inițiativă.

Particularitățile de desemnare și înregistrare a candidaților la funcția de Președinte al Republicii Moldova, cât și alte informații privind înregistrarea grupurilor de inițiativă pot fi găsite pe pagina oficială a Comisiei www.cec.md.

 


Aflaţi mai mult despre ,
[ad_2]

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare