Friday, October 23, 2020
Acasă Social Ion Ceban solicită mai multă transparenţă în activitatea serviciilor Primăriei Chişinău

Ion Ceban solicită mai multă transparenţă în activitatea serviciilor Primăriei Chişinău


Sursa imaginii:

Postat de: Ecaterina Arvintii

Ştiri / Social

07 Sep. 2020 / 11:53


Ion Ceban solicită mai multă transparenţă în activitatea serviciilor Primăriei Chişinău

Primarul general, Ion Ceban, a solicitat conducătorilor subdiviziunilor municipale de profil asigurarea transparenţei în activitatea curentă pe domeniile gestionate şi prezentarea rapoartelor privind executarea bugetului municipal pentru prima jumătate a anului 2020. O solicitare în acest sens a fost făcută astăzi în cadrul şedinţei operative a serviciilor municipale.

Astfel, informaţia cu privire la executarea bugetului pentru primul semestru al anului curent urmează a fi transmisă spre examinare comisiilor de specialitate, pentru ca ulterior să fie înaintată pentru dezbatere şi aprobare în şedinţa Consiliului municipal Chişinău.

„Am cerut ca aceste rapoarte să fie prezentate transparent publicului larg, pentru a vedea cum și unde au fost cheltuiți banii din buget. Insist să fie realizată o prezentare grafică și plasată pe pagina oficială a Primăriei, pentru ca fiecare cetăţean să aibă acces și să poată analiza aceste date”, a menţionat Ion Ceban.

De asemenea, edilul capitalei a solicitat ca unităţile de transport şi tehnica specializată din cadrul regiilor municipale dotate cu sisteme de monitorizare GPS să fie incluse într-o hartă interactivă, care va oferi acces deschis pentru vizualizarea zonelor de intervenţie a serviciilor specializate amplasate în sectoare.

„Ne propunem ca orice activitate să fie desfăşurată transparent, astfel ca cetăţenii să poată vizualiza, în timp real, de pe orice dispozitiv conectat la internet locaţiile unde sunt implicate în activitate autospecialele pe teritoriul oraşului”, a declarat Ion Ceban.

Sisteme GPS vor fi instalate în scurt timp şi pentru monitorizarea tehnicii de lucru din dotarea Î.M. Regia locativ-comunală şi Î.M. „Asociaţia de gospodărire a spaţiilor verzi, Regia Transport Electric Chişinău, Parcul Urban de Autobuze etc.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Șeful Terapie Intensivă: ,,COVID-19 provoacă leziuni asupra creierului, atacă plămânii, inima și sistemul digestiv”

De aproximativ opt luni își riscă viața împreună cu echipa de medici, asistente și infirmiere pentru a-i ajuta pe pacienții bolnavi de COVID-19. În...

Zborurile spre Rusia temporar interzise

Sediul operațional al Federației Ruse pentru prevenirea răspândirii infecției cu coronavirus a luat decizia de a întrerupe temporar programului de zboruri charter pentru repatrierea...

Distanța socială nu mai există pentru sute de oameni, care s-au înghesuit ieri, la mănăstirea din Nicoreni

Sute de oameni s-au înghesuit ieri la mănăstirea din Nicoreni, raionul Drochia, unde a avut loc ceremonia de înmormântare a starețului Rafail Bodiu. Nimeni...

O compania din Giurgiulești oferă loc de muncă cu un salariu de 17000 lei

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă a publicat lista celor mai plătite joburi pe piața muncii la ziua de astăzi. Cel mai plătit...