Monday, August 2, 2021
Acasă Economie Ion Chicu: Până la sfârşitul anului bugetul poate suferi modificări suplimentare

Ion Chicu: Până la sfârşitul anului bugetul poate suferi modificări suplimentare

[ad_1]

„Cred că vor trebui rectificări, undeva va trebui de suplimentat cheltuielile, şi aici iarăşi ne gândim la agricultori, încă urmează să avem rezultatele evaluării. Nu este exclus că pentru salarii va trebui de adăugat. Pe de altă parte vor fi unele economii pe unele articole. Deci, rectificarea Legii bugetului este din păcate lucru absolut necesar în acest an. Am adăugat bani suplimentari pentru acel supliment pensionarilor şi beneficiarilor de alocaţii sociale care vor primi 900 de lei”, a declarat premierul.

Referindu-se la incertitudinea privind un eventual acord cu Fondul Monetar Internaţional (FMI), premierul a venit cu precizări.

„Componenta financiară care va fi în jur de 550 de milioane dolari este repartizarea pe trei ani şi şase tranşe. Am ajuns la unele înţelegeri cu FMI, iar în aceste precondiţii, care o bună parte au fost votate de Parlament, nu o să vedeţi majorări de taxe, reduceri de personal, închideri de şcoli. Am acceptat numai reforme de genul: majorarea pedepsei penale pentu corupţie. Dacă va fi o stabilitate politică, atunci FMI va accepta acest program. Eu sper foarte mult că până la finele acestul an programul va fi încheiat”, a precizat Ion Chicu.

[ad_2]

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare