Tuesday, October 20, 2020
Acasă Social Laureaţii Premiului Naţional 2020, desemnaţi

Laureaţii Premiului Naţional 2020, desemnaţi


Sursa imaginii:

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Social

19 Aug. 2020 / 17:45


Laureaţii Premiului Naţional 2020, desemnaţi

Laureaţii Premiului Naţional 2020 au fost desemnaţi. Cabinetul de miniştri a aprobat în cadrul şedinţei de Guvern de astăzi lista câştigătorilor. Personalităţile cu cele mai remarcabile realizări vor fi premiate cu câte 100 de mii de lei.

„Le mulţumim câştigătorilor din acest an pentru activitatea de succes pe care au desfăşurat-o pe domeniile în care s-au consacrat, în special, pentru cetăţenii şi ţara noastră. Le dorim succes în continuare”, a declarat premierul.

În acest an, cele mai multe premii, şase la număr, au fost acordate specialiştilor din sectorul medical care au demonstrat performanţe şi devotament meseriei în lupta cu virusul COVID-19. Astfel, Premiul Naţional a fost acordat pentru autorii lucrărilor: „Abordări inovative în managementul pacienţilor critici COVID-19 spitalizaţi în Institutul de Medicină Urgentă”; „Biotehnologii inovativ în profilaxia şi ameliorarea sănătăţii populaţiei” şi „Contribuţii la diagnosticul, tratamentul şi instituirea unui management clinic eficient în bolile infecţioase emergente”.

La aceeaşi categorie, în semn de recunoştinţă şi apreciere, au fost acordate premii pentru trei colective medicale. Astfel, a fost nominalizat Colectivul Instituţiei Medico-Sanitare Publice „Centrul COVID-19 Chişinău”, Asociaţia Medicală Teritorială Buiucani, precum şi Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Toma Ciorbă”.

În domeniul culturii au fost acordate cinci premii, şi anume: profesorului universitar, membru corespondent, Constantin Gaindric pentru rezultate remarcabile în domeniul matematicii şi informaticii; compozitorului Anatolie Chiriac pentru contribuţia valoroasă la dezvoltarea artei muzicale naţionale. Un alt premiant al domeniului culturii este pictorul Andrei Mudrea pentru merite deosebite în creaţie şi promovarea culturii naţionale. Opera Omnia i-a adus titlul de laureaţi poetului Ion Hadârcă şi actorului Boris Bechet.

De asemenea, Premiul Naţional a fost oferit echipei de producţie a filmului documentar „Siberia din oase”.

Premiul Naţional în domeniul sportului a fost acordat antrenorului de lupte greco-romane Mihail Cucul pentru contribuţie substanţială la promovarea valorilor olimpice şi a imaginii ţării.

Premiul Naţional se acordă anual de Guvern în semn de recunoştinţă şi gratitudine pentru rezultate remarcabile ce au contribuit substanţial la promovarea imaginii ţării pe plan internaţional şi au avut un impact considerabil asupra progresului ştiinţific.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Șeful Terapie Intensivă: ,,COVID-19 provoacă leziuni asupra creierului, atacă plămânii, inima și sistemul digestiv”

De aproximativ opt luni își riscă viața împreună cu echipa de medici, asistente și infirmiere pentru a-i ajuta pe pacienții bolnavi de COVID-19. În...

Distanța socială nu mai există pentru sute de oameni, care s-au înghesuit ieri, la mănăstirea din Nicoreni

Sute de oameni s-au înghesuit ieri la mănăstirea din Nicoreni, raionul Drochia, unde a avut loc ceremonia de înmormântare a starețului Rafail Bodiu. Nimeni...

Zborurile spre Rusia temporar interzise

Sediul operațional al Federației Ruse pentru prevenirea răspândirii infecției cu coronavirus a luat decizia de a întrerupe temporar programului de zboruri charter pentru repatrierea...

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării Igor Șarov, critică autoritățile locale

Ministrul Educației, Igor Șarov, critică autoritățile publice locale din municipiul Chișinău pentru aplicarea strandardelor duble în ceea ce privește pandemia de COVID-19. Pe de...