Wednesday, January 20, 2021
Acasă Economie Legea bugetului de stat pentru anul 2021 a fost promulgată

Legea bugetului de stat pentru anul 2021 a fost promulgată

În postarea făcută, preşedintele în exerciţiu, Igor Dodon, „declară că principalele prevederi ale Legii bugetului pe anul 2021 se referă la susţinerea mediului de afaceri, politicii salarizării, ocrotirii sănătăţii și politicilor sociale”.

„Potrivit Legii, va continua subvenționarea locurilor de muncă, subvenționarea dobânzilor la creditele contractate de la băncile comerciale de către agenții economici, acordarea creditelor în condiții preferențiale întreprinderilor mici și mijlocii, rambursarea TVA în contul achitării impozitelor salariale, pentru agenții economici din agricultură care au suferit în urma calamităților naturale. De asemenea, au fost prevăzuți bani pentru construcția drumurilor în localități, a apeductelor în sate, pentru reparația acoperișurilor la școli, grădinițe, la spitale. Sunt prevăzute acțiuni de susținere a angajaților din sectorul bugetar, precum și a personalului medical, prin punerea în aplicare a următoarei etape de majorare a salariilor cu 30%, de la 1 ianuarie 2021”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Amintim că proiectul Legii bugetului de stat pentru anul 2021 a fost votată de Parlament pe data de 16 decembrie, în lectură finală. Procedura de examinare şi adoptare s-a produs aproape de miezul nopţii pe fonul nemulţumirilor deputaţilor din opoziţie.

Potrivit legii, în anul 2021 în bugetul de stat este planificată acumularea unor venituri în valoare totală de 41,415 miliarde de lei, în creştere cu 4,2 miliarde lei (11,3%) faţă de bugetul de stat aprobat pentru anul 2020. Cheltuielile vor constitui 55,399 miliarde de lei, înregistrând o creştere cu 2,2 miliarde de lei (4,1%) faţă de bugetul de stat aprobat în 2020.

Soldul (deficitul) bugetar se estimează la 13,984 miliarde de lei. Sursele de finanţare a deficitului vor constitui atât cele interne (procurarea cotei părţi în capitalul social, mijloace din vânzarea proprietăţii publice de stat şi a activelor băncilor aflate în procedură de lichidare, emisiuni şi răscumpărarea valorilor mobiliare de stat etc.), cât şi surse externe.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare