Sunday, June 13, 2021
Acasă Politică Liderul transnistrean consideră vaccinul donat de România drept ,,ajutor din partea OMS”

Liderul transnistrean consideră vaccinul donat de România drept ,,ajutor din partea OMS”

Liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselskii,spune că cele peste 1800 de doze de vaccin AstraZeneca care urmează să ajungă la Tiraspol sunt oferite prin intermediul donației făcute de România.

„Săptămâna viitoare așteptăm ca în republică să ajungă 1810 doze de vaccin AstraZeneca. Este un ajutor umanitar din partea Organizației Mondiale a Sănătății. Îi vom vaccina în primul rând pe doritorii din sistemul medical, pe profesori, militari și pensionari”, a scris Vadim Krasnoselskii pe pagina sa de Telegram.

Potrivit lui Krasnoselskii, regiunea transnistreană ar urma să primească și vaccinul rusesc Sputnik V.

„În ceea ce privește vaccinul rus Sputnik V, există acorduri cu referire la livrarea gratuită a 30.000 de doze la început și în viitor – alte 40.000. Transnistria este gata să cumpere vaccinul, dar în acest moment Federația Rusă are anumite angajamente de livrare a vaccinului și cererea depășește posibilitatea de fabricație”, a conchis Krasnoselskii.

 Sursa:Vadim Krasnoselskii/Telegram

Amintim că, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au anunţat că circa 1800 de doze de vaccin din lotul de 21.600 de doze, primit din partea României vor fi trimise la Tiraspol.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare