Saturday, May 15, 2021
Acasă Social Lista actualizată a statelor pentru care se impune regimul de carantină

Lista actualizată a statelor pentru care se impune regimul de carantină

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale /MSMPS/ a aprobat astăzi lista statelor pentru care se impune regimul de autoizolare la intrarea pe teritoriul Republicii Moldova. Lista conține 26 de țări și va intra în vigoare de luni, 18 ianuarie, comunică MOLDPRES.

Potrivit MSMPS, lista a fost elaborată în conformitate cu decizia Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică și va fi valabilă două săptămâni. În noua listă au fost incluse și țări unde muncesc conaționali de-ai noștri, printre care,  Spania, Portugalia, Irlanda, Cehia.

Lista se actualizează o dată la 14 zile în ziua de vineri și intră în vigoare din ziua de luni a săptămânii viitoare. Indicatorul pentru includerea în listă a statelor pentru care se impune regimul de autoizolare la intrarea persoanelor în Republica Moldova reprezintă incidența cazurilor de infecție cu COVID-19 mai mare sau egal cu 50 de cazuri la o sută de mii de populație.

Persoanele care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova şi vin din țările clasificate ca zonă verde, nu vor completa Fișa epidemiologică şi nu vor fi obligați de a respecta regimul de autoizolare de 14 zile.

Sursa: msmps.md

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare