Friday, January 15, 2021
Acasă Capitala Lucrărilor de construcție pe șantierul de pe bd. Mircea cel Bătrân 15,...

Lucrărilor de construcție pe șantierul de pe bd. Mircea cel Bătrân 15, blocurile A și B, vor fi sistate

Primăria municipiului Chișinău a luat act de poziția locatarilor din preajma șantierului amplasat pe bd. Mircea cel Bătrân 15, care prevede construcția a trei blocuri de locuințe.

În contextul executării lucrărilor de construcție cu abateri de la normele legale, la începutul anului 2020, primarul general a semnat o Dispoziție de revocare a autorizației pentru construcția a două blocuri, A și B de pe bd. M. cel Bătrân 15. Recent însă, Curtea de Apel Chișinău a anulat Dispoziția de revocare a autorizației emise acum un an și a anulat decizia primei instanțe, care a dat dreptate Primăriei în acest litigiu.

Astfel, funcționarii responsabil din cadrul Primăriei municipiului Chișinău au constatat reluarea lucrărilor și au întocmit demersurile necesare către Agenția pentru Supraveghere Tehnică. 

Viceprimarul de ramură, Victor Chironda, a precizat că, deși agentul economic a obținut câștig de cauză în instanța de apel, autorizația de construcție eliberată în 2018 este deja expirată, astfel că lucrările executate în prezent sunt ilegale. 

„Acesta este unul din multiplele cazuri când problemele de urbanism „sunt soluționate” prin intermediul justiției. Este nevoie urgent de modificat legislația, astfel ca autoritățile locale să-și recapete competențele și funcțiile de control în domeniul construcțiilor, dar și de o implicare mai serioasă a organelor de profil, pentru tragerea la răspundere a celor care practică astfel de afaceri”, a declarat Victor Chironda.

În urma inspectării la fața locului, reprezentații Preturii Ciocana vor întreprinde toate masurile necesare, iar agenții constatatori urmează să inițieze procesul de sistare a lucrărilor pentru blocul A și B prin prescripție.


Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Vezi ce poți face cu bradul natural utilizat de sărbători

Primăria municipiului Chișinău informează că molizii care au fost utilizați de cetățeni în perioada sărbătorilor de Crăciun și...

10 000 locuitori ai capitalei vor beneficia de compensații la serviciile comunale și resursele energetice

10 000 de chișinăuieni vor primi compensații la serviciile comunale și resursele energetice, fără a bate la ușile funcționarilor. Cel puțin asta promit primarul...

Încă opt troleibuze noi vor circula pe străzile capitalei

Opt troleibuze din Belarus au ajuns la Chișinău și vor circula în curând pe străzile capitalei, transmite Moldpres. Municipalitatea Chișinău a anunțat că cele opt...

Pachete cu produse alimentare distribuite persoanelor nevoiașe

Primăria municipiului Chișinău  informează că peste 1200 de persoane aflate în dificultate, beneficiari ai serviciilor de alimentare ale...