Saturday, May 15, 2021
Acasă Internațional Mai multe regiuni din Italia intră în lockdown

Mai multe regiuni din Italia intră în lockdown

Mai multe regiuni din Italia intră în lockdown de luni, 15 martie, din cauza creșterii numărului de cazuri de Covid-19. Decretul a fost semnat de premierul italian Mario Draghi și prevede restricții dure pentru jumătate din țară. Măsurile sunt valabile până în weekendul cu Paștele, atunci când toată Italia va deveni zonă roșie. 

Potrivit The Guardian, decretul include zonele cu risc ridicat de răspândire a Covid-19, acolo unde se înregistrează peste 250 de cazuri pe săptămână la 100.000 de locuitori. Astfel, începând de luni, intră în lockdown regiunile: Lombardia, Lazio, Emilia-Romagna, Friuli Venezia-Giulia, Veneto, Piemonte, Marche şi provincia Trento. Acestora li se alătură provinciile Campania şi Bolzano, care se află deja în zona roşie. Abruzzo, Calabria, Liguria, Molise, Puglia, Sicilia, Umbria şi Aosta sunt aproape de zona portocalie, mai scrie sursa citată.

Decizia autoritățile va duce, din 15 martie, la închiderea şcolilor, precum şi a barurilor şi restaurantelor în zonele roșii. Călătoriile vor fi limitate la cerinţele de muncă, la achiziţionarea de produse de bază şi la urgenţe de sănătate.

Decretul a fost semnat pentru perioada 15 martie – 6 aprilie. Autoritățile italiene au decis ca în perioda sărbătorilor pascale toată țara să fie inclusă în zona roșie. Singura regiune exceptată va fi Sardinia.

Toată Italia va fi “zonă roșie” de Paște, în perioada 3-5 aprilie

Italia a anunțat vineri aproape 27.000 noi cazuri de Covid și 380 decese. Rata de infectare a crescut la 7,2%. Conform Ministerului Sănătății, în ultimele 24 de ore sunt 26.824 de noi infecții, față de joi, când erau 25.673. Au murit alți 380 de bolnavi, față de 373 joi.

În ultimele 24 de ore s-au făcut 369.636 de teste moleculare și antigen. Rata de pozitivare este vineri de 7,2%, față de 6,9% joi. În total, 2.914 persoane sunt în terapie intensivă.

„Epidemia din Italia crește din nou brusc, în timp ce în alte țări europene este în scădere. La noi este a șasea săptămână consecutivă în care rata infectărilor crește. Numai în Umbria și Bolzano putem observa o scădere, dar aici sunt restricții de câteva săptămâni”, a declarat președintele Institutului Superior de Sănătate, Silvio Brusaferro.

Acesta a adăugat că sunt tot mai multe infecții în rândul copiilor cu vârsta de peste 10 ani.

Toată Italia va intra în „zona roşie”, în perioada 3-5 aprilie, de Paște. Vor fi deschise doar magazinele esenţiale, iar restaurantele şi barurile nu vor putea servi clienţii.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare