Friday, October 23, 2020
Acasă Social Mai multe reguli pentru copiii care vor merge la şcoală sau grădiniţă

Mai multe reguli pentru copiii care vor merge la şcoală sau grădiniţă


Sursa imaginii: clinicadefericire.ro

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Social

30 Aug. 2020 / 11:03


Mai multe reguli pentru copiii care vor merge la şcoală sau grădiniţă

Pentru toți copiii care vor frecventa instituțiile educaționale din capitală, Primăria municipiului Chișinău aunţă câteva reguli simple pentru un „Drum sigur spre școală și grădiniță”. Despre aceasta a anunţat primarul Ion Ceban, pe pagina sa de Facebook.

Din data de 1 septembrie, în stație, la așteptarea transportului public, copilul va fi echipat cu mască de protecție și va păstra distanța fizică de 1,5 metri. Elevii vor urca în troleibuz, autobuz prin ușa din față, destinată doar pentru urcare. În transport va avea grijă ca masca de protecție să-i acopere nasul și gura. La intrare și ieşire își va dezinfecta mâinile. Totodată, copilul se va așeza pe scaun, respectând distanța fizică față de ceilalți pasageri și va evita îmbarcarea în transportul aglomerat.

Troleibuzele și autobuzele vor fi recunoscute după stickerul mare „Hai la școală!”, “Hai la grădiniţă!”

Aceleași reguli rămân neschimbate și în cazul în care copilul singur sau însoțit de un matur se deplasează cu taxiul ori cu transportul de familie.

Copilul va ajunge la grădiniță/școală, continuând să poarte mască de protecție și să respecte distanța.Își va saluta colegii, dar și profesorii de la distanță. La intrarea în instituție va urma indicatorii/ traseul marcat pentru deplasarea spre sala de clasă sau va fi ghidat de către persoana responsabilă de la intrare, pentru a evita crearea aglomerărilor.

Părinții, bunicii sau alte persoane care însoțesc copiii îi vor conduce până la punctul de intrare în incinta școlii, dar nu vor intra în clădirea instituției.

Menţionăm că Primăria municipiului Chișinău a decis alocarea mai multor rute de troleibuz și autobuz pentru călătoriile copiilor, elevilor și persoanele care îi însoțesc.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Șeful Terapie Intensivă: ,,COVID-19 provoacă leziuni asupra creierului, atacă plămânii, inima și sistemul digestiv”

De aproximativ opt luni își riscă viața împreună cu echipa de medici, asistente și infirmiere pentru a-i ajuta pe pacienții bolnavi de COVID-19. În...

Distanța socială nu mai există pentru sute de oameni, care s-au înghesuit ieri, la mănăstirea din Nicoreni

Sute de oameni s-au înghesuit ieri la mănăstirea din Nicoreni, raionul Drochia, unde a avut loc ceremonia de înmormântare a starețului Rafail Bodiu. Nimeni...

Zborurile spre Rusia temporar interzise

Sediul operațional al Federației Ruse pentru prevenirea răspândirii infecției cu coronavirus a luat decizia de a întrerupe temporar programului de zboruri charter pentru repatrierea...

O compania din Giurgiulești oferă loc de muncă cu un salariu de 17000 lei

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă a publicat lista celor mai plătite joburi pe piața muncii la ziua de astăzi. Cel mai plătit...