Saturday, May 15, 2021
Acasă Politică Mai mulți secretari de stat au fost numiți astăzi în funcție

Mai mulți secretari de stat au fost numiți astăzi în funcție

Chişinău, 15 mar. /MOLDPRES/. Guvernul în exercițiu, întrunit astăzi în ședință, a aprobat în funcții de secretari de stat ai Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecției Sociale candidaturile lui Igor Curov, Denis Cernelea şi Vasile Cuşca, transmite MOLDPRES.

Tot astăzi, au fost numiți în funcţie şi doi secretari de stat la Ministerul Justiției. Este vorba de Alexandru Pleşca şi Tatiana Tverdun.

Potrivit prim-ministrului interimar Aureliu Ciocoi, este vorba de profesioniști, oameni din sistem, care nu au nimic comun cu politicul, desemnați pe criterii de competență şi care vor fi în stare să gestioneze sectoarele nominalizate în situație de criză pandemică destul de dificilă.

În ședința din 4 martie, magistrații Curții Constituționale au admis că un Guvern interimar poate numi ori propune persoane în funcții de demnitate publică, însă în alte funcții decât cea de ministru.

Sâmbătă, 13 martie, după ședința Consiliului Suprem de Securitate, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a recomandat numirea în regim de urgență a secretarilor de stat în cadrul Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecției Sociale, deoarece situația pandemică din ţară „devine tot mai gravă”.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare