Saturday, May 15, 2021
Acasă Politică Maia Sandu a eliberat din funcție un judecător cu abateri disciplinare

Maia Sandu a eliberat din funcție un judecător cu abateri disciplinare

Magistratul din cadrul Judecătoriei Chișinău, Serghei Lazari, căruia pe parcursul ultimelor ani i-au fost aplicate mai multe mustrări și avertismente, părăsește sistemul judecătoresc. Decretul privind eliberarea din funcție a fost semnat zilele trecute de președintele Maia Sandu.

Potrivit decretului șefului statului, Lazari se eliberează din funcție „în legătura cu comiterea unei abateri disciplinare”.

Mai exact, în cadrul unui dosar civil, magistratul a întocmit cu întârziere o hotărâre adoptată, afectând în acest sens drepturile apelanților care nu și-au putut realiza dreptul la un proces echitabil prin contestarea hotărârii la Curtea de Apel.

În acest sens, Colegiul disciplinar a constatat că Serghei Lazari a „încălcat, din motive imputabile judecătorului, termenele de îndeplinire a acțiunilor de procedură, inclusiv termenele de redactare a hotărârilor judecătorești și de transmitere a copiilor acestora participanților la proces”.

De precizat că anterior, Colegiul disciplinar de mai multe ori l-a sancționat pe Lazari cu „avertisment” și chiar „mustrare”.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare