Saturday, May 15, 2021
Acasă Social Maia Sandu a remarcat că vrea să aducă în țară toate tipurile...

Maia Sandu a remarcat că vrea să aducă în țară toate tipurile de vaccin, inclusiv Sputnik-V

Președintele Maia Sandu susține că nu este împotriva vaccinului rusesc Sputnik-V și că este bine să le fie oferită cetățenilor posibilitatea de a alege din mai multe tipuri de vaccin. Într-un live cu diaspora din Germania, Maia Sandu a remarcat că vrea ca toate tipurile de vaccin care sunt aduse în țară să fie sigure pentru cetățenii Republicii Moldova.

„Eu petrec foarte mult timp încercând să obțin acces la vaccin. Până acum, am reușit să obținem donații prin platforma COVAX, ca să vină mai repede, și donația românească. Și suntem foarte recunoscători pentru aceasta. Până la sfârșitul acestei luni, vom avea aproape 100 de mii de doze de vaccin, care vin, și sper să se accelereze procesul de vaccinare”, a adăugat Maia Sandu.

Ea mai spune că se discută și despre următoarele tranșe care vor veni în luna aprilie și că discută cu toți partenerii, inclusiv cu Ambasada Rusiei despre vaccinul rusesc. „Nu este nicio piedică din partea noastră. Dimpotrivă. Există foarte multă dezinformare și foarte multă minciună pe care o răspândesc anumite personaje politice pentru că vor să adune sprijin politic pe acest subiect și asta este urât pentru că e vorba de viața oamenilor și, cu cât mai repede ne vaccinăm, cu atât mai multe vieți salvate”, a declarat Maia Sandu.

Întrebată dacă va fi carantină de Paști, președinta a menționat că este forte greu de spus cum va fi situația, având în vedere cifrele în creștere privind îmbolnăvirile și decesele asociate infecției COVID-19. În opinia sa, acum este important să fie oprită răspândirea virusului, dar asta depinde toți, inclusiv de acțiunile Guvernului. Maia Sandu și-a exprimat speranța că se va reuși acest lucru până la Paști, așa ca cetățenii moldoveni din afara țării să poată veni acasă să-și vadă rudele și familiile.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare