Sunday, June 13, 2021
Acasă Politică Maia Sandu inițiază procesul de dizolvare a Parlamentului

Maia Sandu inițiază procesul de dizolvare a Parlamentului

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat că, la momentul actual, sunt întrunite toate circumstanțele pentru dizolvarea Legislativului. În aceste condiții, șefa statului a anunțat că a sesizat Curtea Constituțională privind subiectul dizolvării Parlamentului. 

„Așa cum prevede Constituția am avut consultări cu fracțiunile și grupurile parlamentare în legătura cu situația politică și, eventuala, dizolvare a Parlamentului. Parlamentul a eșuat să aleagă un Guvern. Ca și experții în drept constituțional, consider că sunt întrunite circumstanțele legale pentru dizolvarea Parlamentului. Mai mulți deputați din actualul Parlament încearcă să ne convingă de grija lor față de școală, dar legile pe care le votează sunt împotriva cetățenilor. Unii deputați promovează judecători care au neîndreptățit mulți oameni”, a declarat Maia Sandu.

Șefa statului mai spune că „acest Parlament nu poate rezolva problemele oamenilor. A avut două șanse să învestească un Guvern. Oamenii au nevoie de un Parlament competent și deputați care să salveze țara. Alegerile anticipate sunt soluția care poate vindeca țara noastră”.

Amintim că astăzi, 29 martie, s-au finalizat consultările cu fracțiunile și grupurile parlamentare. Discuțiile au demarat vineri, 26 martie, după ce a eșuat tentativa de votare a Guvernului Grosu. Igor Grosu, alături de echipa sa, a mers în Parlament joi, 25 martie, însă fracțiunea PSRM și cei de la „Pentru Moldova” au părăsit ședința Legislativului, fiind atestată lipsa de cvorum.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare