Monday, April 19, 2021
Acasă Economie Maia Sandu: ,,Scumpirea carburanţilor este o acţiune concertată, iar preţurile trebuie îngheţate”

Maia Sandu: ,,Scumpirea carburanţilor este o acţiune concertată, iar preţurile trebuie îngheţate”

Scumpirea carburanţilor este o acţiune concertată a companiilor, prin urmare preţurile trebuie îngheţate. Declaraţia a fost făcută de preşedintele Maia Sandu, după şedinţa Consiliului Suprem de Securitate.

“E clar pentru toți că, chiar și pentru cei care nu sunt specialiști, că aceasta este o acațiune concertată din partea companiilor. Vreau să menționez lipsa de acțiune din partea autorităților statului, în special în perioada februarie-iunie a anului trecut atunci când pe piața internațională prețurile au scăzut destul de mult”, a declarat Maia Sandu.

Şeful statului a menţionat că a invitat reprezentanţii ANRE şi ai Consiliului Concurenţei pentru a-i întreba care sunt acţiunile acestor instituţii pentru a preveni un asemenea comportament din partea companiilor. Potrivit Maiei Sandu, aceştia au venit cu argumentele lor. Ea a precizat că în problema prețurilor la carburanți ar trebui să se implice statul, iar cea mai bună soluție ar fi plafonarea prețurilor la pompă.

„Modul în care se fac aceste majorări, clar nu favorizează cetățeanul. Am invitat reprezentanții ANRE și Consiliul Concurenței și ei au venit cu argumentele lor. Soluția imediată pentru această situație este ca  prețul la petrol să fie plafonat, iar pentru asta trebuie modificată legislația”, a spus Sandu, adăugând că, în următoarea perioadă, Consiliul Concurenței ar trebui să vină cu propuneri de modificare a legislației sau cu o înghețare a prețurilor.

“În lege există posibilitatea ca Consiliul concurenţei să intervină imediat prin îngheţarea preţurilor, atunci când este evidentă o acţiune concertată”, a mai spus Maia Sandu.

PUBLIKA.MD menţionează că preţurile la carburanţi s-au majorat în repetate rânduri de la începutul anului. Ultima scumpire a avut loc în data de 24 februarie.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare