Saturday, May 15, 2021
Acasă Politică Maia Sandu solicită impunerea restricțiilor privind exportul de grâu din rezervele de...

Maia Sandu solicită impunerea restricțiilor privind exportul de grâu din rezervele de stat

Președinta Maia Sandu solicită în regim de urgență ca Guvernul să împună resticții temporare privind exportul de grâu din rezervele de stat. Solicitarea vine după ce, sâmbătă, 27 martie, liderul Partidului Democrația Acasă a postat un clip video pe pagina de Facebook în care acesta susține că camioane încărcate cu grâu din rezerva de stat au fost duse în potrul Giurgiulești pentru a fi exportate.

„Solicit Guvernului să aprobe de urgență o Hotărâre de Guvern prin care să impună restricții temporare la exportul grâului de proveniență din rezervele de stat. În contextul informațiilor apărute în public cu privire la riscul exportului de grâu din rezervele de stat în an de secetă, cer Guvernului să acționeze imediat în scopul asigurării securității alimentare a țării”, a scris pe Facebook președinta Maia Sandu.

Totodată, șefa statului a a declarat că va sesiza Procuratura Generală pe acest caz.

„De asemenea, voi sesiza Procuratura Generală în legătură cu potențiale cazuri de implicare a instituțiilor statului în vânzarea rezervelor de stat cu prejudicii aduse țării și cetățenilor.În timp criză, când economia a fost slăbită de pandemie, iar agricultorii au fost afectați de secetă, statul trebuie să gestioneze corect riscurile alimentare și să garanteze aprovizionarea suficientă cu produse alimentare la nivel naționa”, a mai adăugat Maia Sandu.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare