Sunday, June 13, 2021
Acasă Politică Maia Sandu: ,,Voi anunța în scurt timp data alegerilor parlamentare”

Maia Sandu: ,,Voi anunța în scurt timp data alegerilor parlamentare”

Șefa statului, Maia Sandu, a anunțat că va semna în scurt timp un decret privind dizolvarea Legislativului și stabilirea datei alegerilor parlamentare anticipate. Anunțul a fost făcut după avizul de astăzi al Curții Constituționale prin care s-a constat că sunt întrunite circumstațele pentru dizolvarea Parlamentului. 

„Decizia de azi a Curții Constituționale este una firească, de constatare a întrunirii circumstanțelor de dizolvare a Parlamentului. Au fost întrunite ambele condiții. Parlamentul nu a votat un guvern timp de 3 luni, iar cele două tentative de învestire a unui guvern au eșuat. Astăzi am făcut un pas important pentru a da moldovenilor ocazia să-și aleagă un Parlament care să-i reprezinte cu adevărat și un Guvern care să lucreze eficient pentru sănătatea și bunăstarea cetățenilor. Decizia Curții Constituționale a deschis calea către alegerile parlamentare anticipate. Alegerile anticipate sunt iminente. Nu mai pot fi evitate. A venit momentul să punem capăt unuia dintre cele mai corupte Parlamente din istoria Republicii Moldova, un Parlament capturat de scheme și interese private, un Parlament care a întors spatele oamenilor, i-a sărăcit și i-a umilit”, a declarat Maia Sandu.

„Starea de urgență nu poate fi folosită ca scut pentru coaliția PSRM-Șor ca să-și mai voteze niște scheme și să amâne întâlnirea cu oamenii la vot. Oamenii nu vor accepta astfel de scamatorii politice care au totul de-a face cu interesele proprii și nimic de-a face cu interesul public. Dacă tot spun că au făcut lucruri bune pentru oameni, n-ar trebui să le fie frică să dea ochii cu oamenii la vot. ”, a adăugat Maia Sandu.

Deocamdată, președinta nu a anunțat data când va semna decretul privind dizolvarea Legislativului.

„Voi semna curând decretul pentru dizolvarea Parlamentului și stabilirea datei alegerilor parlamentare anticipate, pentru a îndeplini un lucru dorit foarte mult de oamenii din această țară și pentru care am primit un mandat puternic în alegerile prezidențiale – un Parlament curat, al oamenilor și un Guvern stabil și profesionist care să lucreze pentru oameni. Azi s-a făcut dreptate pentru cetățeni. La alegerile anticipate am toată încrederea că vom oferi o nouă șansă țării. Avem mult de muncit, însă știu că viitorul țării nu mai este în buzunarul unor hoți, ci este acum în mâinile cetățenilor”, a mai menționat Maia Sandu.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare