Saturday, May 15, 2021
Acasă Social Maidanezii reprezintă un pericol pentru cetățenii capitalei

Maidanezii reprezintă un pericol pentru cetățenii capitalei

Cânii maidanezi în vizorul Primăriei. Edilul capitalei, Ion Ceban, le-a cerut subalternilor să elaboreze un plan pentru rezolvarea problemei câinilor vagabonzi din Chişinău. Şi asta după ce doi copii din sectorul Ciocana au fost atacaţi de o haită. Totodată, mai mulţi locuitori ai oraşului susţin că sunt deranjaţi de prezenţa maidanezilor în curţile blocurilor şi spun că patrupezii fără stăpâni pot fi periculoşi, relatează Mesager.

„Într-adevăr, în zona în care stau eu sunt foarte mulţi câini vagabonzi. Noaptea se aud latrând, e periculos să ieşi singur. Trebuie să avem grijă, trebuie să facem ceva, să deschidem un centru unde să strângem câinii aceştia”; „Să îi prindă, să aibă un loc unde să îi ţină, să îi ingrijească, să îi sterilizeze ca să nu se mai înmulţească, pentru că tot promit că o să îi sterilizeze şi văd câte unul, dar sunt tare puţini”; „Deranjează foarte mult. Ei umblă în haite întregi, câte 10-12, şi eu îs om matur şi mi-i frică, dar uitaţi-vă pe stradă sunt şi copii”, spun locuitorii capitalei.

Primarul Capitalei, Ion Ceban, le-a cerut angajaţilor Întreprinderii Municipale ,,Autosalubritate” şi ai Direcţiei generale locativ-comunale să vină cu soluţii concrete. De asemenea, responsabilii trebuie să verifice şantierele de construcţii unde se adăpostesc mulţi câini fără stăpâni care, după finalizarea lucrărilor, ajung pe străzi.

„Diferite persoane se acuză reciproc, iar cînii vagabonzi bine mersi se plimbă prin municipiul Chişinău. Şi ar fi extraordinar dacă numai s-ar plimba, dar ei şi mai muşcă copii, oameni şi am impresia că sunt prea mulţi iubitori de abordări supra democratice în această privinţă. Şi eu cred că trebuie să fie o abordare umană, dar în aceste condiţii nu cred că putem pune sănătatea şi securitatea copiilor şi a oamenilor mai sus decât abordarea noastră faţă de câinii vagabonzi”, a declarat Ion Ceban.

În prezent, maidanezii din Chişinău nu mai sunt sterilizaţi, pentru că la necropolă nu este niciun veterinar. Potrivit autorităţilor municipale, pe străzile oraşului sunt în jur de patru mii de câini vagabonzi.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare