Saturday, July 31, 2021
Acasă Economie Majorarea sumei compensaţiilor pentru agricultori

Majorarea sumei compensaţiilor pentru agricultori

Cabinetul de miniştri a decis acordarea unor compensaţii producătorilor agricoli care din diverse motive obiective, dar şi scăpări ale reprezentanţilor din administraţia publică locală nu au putut beneficia de ajutor financiar.

Decizia vine în urma a numeroase apeluri din partea agenţilor economici, a asociaţiilor de profil, dar şi a autorităţilor publice locale ca cei care au suferit de pe urma calamităţilor naturale să primească compensaţii pentru efectuarea lucrărilor de toamnă.

Potrivit unui comunicat emis de Guvern, după totalizarea informaţiei suplimentare de pe întreg teritoriul republicii referitoare la suprafeţele afectate de secetă şi grindină, s-au constatat erori care constau în transcripţia incorectă a denumirii agentului economic, neincluderea producătorilor agricoli în informaţia prezentată de APL de nivelul I şi II pentru raportul totalizator, notarea greşită a denumirii culturii sau a anului însămânţării, precum şi prezentarea tardivă a informaţiei generalizate pe raion.

În acest context, ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, Ion Perju, a propus modificarea procedurii de acordare a compensaţiilor şi suplinirea raportului totalizator cu un raport totalizator suplimentar, inclusiv modificarea termenului de depunere a dosarelor.

Astfel, agenţii economici care nu au putut beneficia de compensaţii prin prisma prevederilor Hotărârii de Guvern nr. 582/2020, corespunzând tuturor criteriilor de eligibilitate, dar nefiind introduşi în raportul totalizator, vor fi incluşi în raportul totalizator suplimentar şi pot deveni potenţiali beneficiari de compensaţii.

Premierul Ion Chicu a declarat că „este vorba despre acordarea suportului pentru circa 250 agenţi economici, care au remis documentele până la 1 iulie, dar din cauza birocraţiei nu au beneficiat de ajutor. Trebuie să înlăturăm această inechitate, iar agenţii economici să primească suportul cât mai rapid”.

Suma acordată pentru distribuirea compensaţiilor va fi majorată cu 24 milioane lei, bani care vor fi alocaţi din Fondul Naţional de Dezvoltare a Agriculturii şi Mediului Rural.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare