Sunday, June 13, 2021
Acasă Social Medicii și-au cedat birourile pentru pacienții infectați cu COVID-19

Medicii și-au cedat birourile pentru pacienții infectați cu COVID-19

Medicii renunţă la anumite spaţii în folosul bolnavilor cu COVID-19

Medicii şi asistentele medicale şi-au cedat birourile şi spaţiile de odihnă pentru pacienţii bolnavi de COVID-19. Declraţia a fost făcută la şedinţa Primăriei de către şeful Direcţiei asistenţă socială şi sănătătate a municipiului Chişinău, Tatiana Bucearschi, informează Moldova 1.

În acele încăperi sunt pregătite paturi pentru pacienţii care nu pot fi trataţi la domiciliu. Potrivit autorităţilor sanitare, la spitale sunt internaţi 1590 de persoane infecftate cu coronavirus dintre care 64 în stare extrem de gravă, 703 în stare gravă şi 777 în stare medie. Iar locuri libere au rămas doar în spitalele pentru copii.

Astfel, managerii instituţiilor din sănătate fac faţă provocării doar prin externarea pacienţilor care se simt mai bine.

„Capacitatea totală de spitalizare pentru pacienţii cu COVID în spitalele municipale este de 1666 de paturi şi 80 de paturi de triaj”, a menţionat Tatiana Bucearschi. Potrivit şefului Direcţiei asistenţă socială şi sănătătate, “majorarea numărului acestor paturi este din contul managementului efectiv al spitalelor municipale care au făcut acele paturi suplimentare din cadrul secţiilor bufetierilor”. “Asistentele medicale au cedat spaţiile, ele acum nu au unde se dezbrăca, unde se spăla poate”, a specificat Tatiana Bucearschi.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare