Sunday, June 13, 2021
Acasă Social Medicul oncolog chirurg, Alexandru Gudima, a fost răpus de COVID-19

Medicul oncolog chirurg, Alexandru Gudima, a fost răpus de COVID-19

Doctorul habilitat în medicină, oncologul Alexandru Gudima a decedat din cauza complicațiilor provocate de Covid-19. Anunțul a fost făcut de Institutul Oncologic din Moldova.

„IMSP Institutul Oncologic anunţă cu profund regret trecerea în nefiinţă a Domnului Alexandru Gudima, Doctor Habilitat în Medicină, oncolog, chirurg – ginecolog de o măestrie înaltă profesională.
Medicul Alexandru Gudima s-a născut la 31 ianuarie 1958 în orașul Dondușeni. În anul 1981 a absolvit Facultatea Medicină Generală a Institutului de Stat de Medicină din Chişinău.
A început activitatea profesională în funcţia de medic intern, la specialitatea chirurgie în cadrul Spitalului Raional Orhei.
În perioada anilor 1982-1985 a activat în funcție de medic chirurg, Spitalul Raional Grigoriopol.
Începând cu 04.01.1985, conform repartizării Ministerului Sănătății, este transferat în funcția de medic oncolog chirurg a IMSP Institutul Oncologic, iar ulterior din anul 1996 este numit în funcția de șef secție Ginecologie nr. 2.
Pe parcursul activității s-a implicat activ în cercetările științifice în oncologie, susţinând cu brio teza de doctor în medicină în anul 1990, iar în anul 2000 i s-a conferit titlul științific de doctor habilitat în științe medicale. A realizat şi publicat un număr impunător de lucrări ştiinţifice în domeniul oncologiei.
Domnul Alexandru Gudima este cunoscut şi apreciat, pe bună dreptate, în comunitatea medicală a Republicii Moldova, consacrând peste 40 ani serviciilor de asistență medicală specializată.
Colectivul IMSP Institutul Oncologic îşi exprimă regretul faţă de decesul Domnului Alexandru Gudima, şi respectul profund pentru întreaga sa carieră şi contribuţie.
Adio, Om minunat! În numele colegilor care V-au iubit, transmitem cele mai sincere condoleanțe familiei și prietenilor!
Drum lin spre eternitate! Vă mulţumim pentru tot! Dumnezeu să vă aibă în pază!”, a scris instituția medicală pe pagina oficială de Facebook.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare