Wednesday, October 28, 2020
Acasă Social Mierea de albini, tema unui simpozion ştiinţific

Mierea de albini, tema unui simpozion ştiinţific


Sursa imaginii: imagine simbol

Postat de: Ecaterina Arvintii

Ştiri / Social

08 Sep. 2020 / 19:20


Mierea de albini, tema unui simpozion ştiinţific

Despre miere şi despre miracolul dăinuirii apiculturii în spaţiul nostru, folosirea produselor apicole în ritualurile creştine s-a discutat în premieră la un simpozion ştiinţific. Acesta a avut loc în Rezervaţia Naturală „Plaiul Fagului” din Rădenii Vechi şi a fost organizat de Centrul Naţional de Conservare şi Promovare a Patrimoniului Cultural Imaterial şi Consiliul Raional Ungheni, relatează Mesager.

Lucrările simpozionului au fost anticipate de o expoziţie a produselor apicole. Iraida Ene din Măgurele a venit cu o adevărată farmacie.

„Mierea este un miracol pentru sănătate, dar când este amestecată cu plăntuţele din grădina noastră, sunt şi mai benefice. Am venit cu amestec din miere cu plante, săpun, cremă şi creme pentru accidente termice, cu oţet viu din miere şi cu tincturi din mai multe feluri de plante”, spune Irina Ene, apicultor.

Mândre de rezultatul muncii lor erau şi alte două gospodine din Floriţoaia Veche, Ungheni.

„Dulciurile sunt originale, dar în loc de zahar am pus miere, ca să fie mai delicate, mai naturale”. „De la bunica, de la mama am preluat aceste reţete”, spun gospodinele.

După ce au savurat deliciile din produse apicole, participanţii la simpozion au discutat despre albinărit.

„Lumea a întrebat de unde vine albina pe locurile noastre. De multe milioane de ani vine, de când au apărut florile şi copacii. Ele trebuiau polenizate, altfel nu mai era astăzi viaţa, nu mai erau fructe, legume”, spune doctorul în etnologie Tudor Colac.

Cele mai valoroase comunicări prezentate la simpozion vor fi publicate într-o revistă ştiinţifică a Institutului de Filologie Română „Bogdan Petriceicu-Hasdeu” al Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

O minoră dispărută câteva zile a fost găsită fără suflare într-un apartament

O minoră în vârstă de 16 ani, anunțată ca fiind dispărută acum câteva zile, a fost găsită fără suflare într-un...

MAE a publicat lista restricțiilor pentru cetățenii RM în alte țări

Anunț important pentru moldovenii care planifică să călătorească în următoarele zile. Ministerul Afacerilor Externe a publicat lista actualizată cu restricțiile impuse pentru cetățenii Republicii...

Minora ucisă de iubitul ei este petrecută astăzi pe ultimul drum

Zi de doliu în satul de baștină al fetei ucise săptămâna trecută de către iubitul său. Astăzi, copila este petrecută pe ultimul drum. Informația a...

Încă un medic a pierdut lupta cu virusul

Sistemul medical din Republica Moldova a mai pierdut astăzi un specialist. Este vorba despre o angajată din cadrul Centrului de Sănătate Publică Hâncești, care...