Wednesday, October 28, 2020
Acasă Legislația Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi a efectuat o vizită de lucru la Penitenciarul...

Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi a efectuat o vizită de lucru la Penitenciarul nr. 3 – Leova


Astăzi, 9 septembrie 2020, Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi a efectuat o vizită de lucru la Penitenciarul nr. 3 – Leova, în cadrul căreia a fost dat în exploatare un bloc de detenție recent renovat, în corespundere cu standardele europene.  

Reconstrucția edificiului a fost efectuată în conformitate cu standardele internaționale în materia respectării drepturilor și libertăților fundamentale ale persoanelor aflate în detenție. 

Aceste lucrări presupun reparația capitală a ultimului sector de detenție din incinta penitenciarului. Reparația a constat din divizarea încăperilor mari de tip „barac” în celule mai mici a câte 4-6 locuri, cu o capacitate de 70 de persoane. De asemenea, celulele au fost dotate cu blocuri tehnico-sanitare totalmente separate de încăperile de trai, sistem de ventilare natural şi forțat, iar spațiile locative sunt dotate cu mobilier, lenjerie şi inventar nou.

Fadei Nagacevschi a menționat că, prioritatea majoră a Ministerului Justiției constă în consolidarea, în permanență, a eforturilor pentru îmbunătățirea condițiilor de detenție în instituțiile penitenciare din întreaga țară în conformitate cu standardele naționale și internaționale.

În acest sens, conducerea Ministerului Justiției și Administrației Naționale a Penitenciarelor  va întreprinde, și în continuare, toate acțiunile în vederea dezvoltării și perfecționării infrastructurii penitenciarelor din Republica Moldova întru asigurarea realizării politicii statului în domeniul executării pedepselor privative de libertate.

  Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Mareș & Mareș devine membru exclusiv al Global Criminal Law Counsel 04.09.2020 | JURIDICE MOLDOVA

Mareș & Mareș își consolideaza poziția de lider al avocaturii de drept penal comercial din România, fiind invitata sa se alature uneia dintre...

Alianța strategică între Mareș & Mareș și Dolea & Co

Partenerii JURIDICE MOLDOVA, Mareș & Mareș și Dolea & Co au anunțat că au încheiat o alianță strategică ce are drept scop oferirea de...

Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, vine cu un mesaj de felicitare cu prilejul Hramului Orașului Chișinău

Stimați locuitori ai orașului Chișinău, În această zi semnificativă, aniversarea a 584 ani de la prima datare a municipiului Chișinău, țin să Vă adresez cele...