Sunday, April 11, 2021
Acasă Legislația Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi a efectuat o vizită de lucru la Penitenciarul...

Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi a efectuat o vizită de lucru la Penitenciarul nr. 3 – Leova

[ad_1]

Astăzi, 9 septembrie 2020, Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi a efectuat o vizită de lucru la Penitenciarul nr. 3 – Leova, în cadrul căreia a fost dat în exploatare un bloc de detenție recent renovat, în corespundere cu standardele europene.  

Reconstrucția edificiului a fost efectuată în conformitate cu standardele internaționale în materia respectării drepturilor și libertăților fundamentale ale persoanelor aflate în detenție. 

Aceste lucrări presupun reparația capitală a ultimului sector de detenție din incinta penitenciarului. Reparația a constat din divizarea încăperilor mari de tip „barac” în celule mai mici a câte 4-6 locuri, cu o capacitate de 70 de persoane. De asemenea, celulele au fost dotate cu blocuri tehnico-sanitare totalmente separate de încăperile de trai, sistem de ventilare natural şi forțat, iar spațiile locative sunt dotate cu mobilier, lenjerie şi inventar nou.

Fadei Nagacevschi a menționat că, prioritatea majoră a Ministerului Justiției constă în consolidarea, în permanență, a eforturilor pentru îmbunătățirea condițiilor de detenție în instituțiile penitenciare din întreaga țară în conformitate cu standardele naționale și internaționale.

În acest sens, conducerea Ministerului Justiției și Administrației Naționale a Penitenciarelor  va întreprinde, și în continuare, toate acțiunile în vederea dezvoltării și perfecționării infrastructurii penitenciarelor din Republica Moldova întru asigurarea realizării politicii statului în domeniul executării pedepselor privative de libertate.

  

[ad_2]

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare