Friday, October 30, 2020
Acasă Uncategorized Moldova va primi de la FMI asistență financiară în valoare de circa...

Moldova va primi de la FMI asistență financiară în valoare de circa 558 de milioane de dolari


Moldova va primi circa 558 de milioane de dolari – asistență financiară de la Fondul Monetar Internațional. Asta după ce FMI și autoritățile din țara noastră au ajuns la un acord la nivel de experți privind programul de reforme economice, care va fi susținut printr-un acord pe trei ani. 

Acordul este finanțat în baza Mecanismului extins de creditare (ECF) și Mecanismului de finanţare extinsă (EFF).

„Noul program se va baza pe progresul atins în cadrul programului precedent și va avea ca obiectiv sprijinirea relansării economice a Republicii Moldova după depășirea pandemiei COVID-19 și avansarea în implementarea unor reforme instituționale ambițioase”, este scris într-un comunicat al FMI.

În perioada 7-24 iulie curent, echipa de experţi ai Fondului Monetar Internaţional (FMI), condusă de Ruben Atoyan, a purtat din sediul FMI la Washington discuții la distanță cu autoritățile Republicii Moldova privind programul economic susținut de FMI, fapt anunțat și de conducerea țării noastre.

„Ne așteptăm ca Consiliul de Directori Executivi al FMI să discute noul program cu Republica Moldova în luna septembrie, după ce autoritățile Republicii Moldova vor fi implementat un șir de acțiuni prealabile, inclusiv în domeniul independenței băncii centrale, supravegherii sectorului financiar și transparenței bugetar-fiscale.

Noul program susținut prin ECF și EFF va contribui la menținerea stabilității macroeconomice, va ancora politicile autorităților pentru susținerea relansării economice după depășirea pandemiei COVID-19 și va cataliza finanțarea din partea altor donatori”, a declarat Ruben Atoyan.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

În sectorul Ciocana, o femeie a fost lovită de o mașină fără șofer

Clipe de panică pentru o femeie de 45 de ani din Chișinău. Aceasta a fost lovită în plin de o mașină, în timp ce...

Moldovenii care pleacă în România nu vor mai sta în carantină

România a exclus Republica Moldova din lista statelor cu risc epidimiologic ridicat. Astfel, cetățenii moldoveni care sosesc în România nu vor mai fi nevoiți...

Un bărbat din Edineț a ajuns la spital după ce a căzut într-o fântână. Salvatorii l-au scos de la adâncimea de 13 metri

Foto simbol: unica.md În  dimineața zilei de astăzi, 6 august, salvatorii din raionul Edineț au salvat o persoană căzută într-o fântână....

Un bărbat din Șoldănești a fost răpus de COVID-19. Unde era internat pacientul?

Foto: tv8.md Un bărbat din Șoldănești a fost răpus de coronavirus. Pacientul era internat la Spitalul Clinic Republican din Chișinău. Conform Ministerului...