Saturday, May 15, 2021
Acasă Social Moldova va primi peste 100 mii doze de vaccin Pfizer

Moldova va primi peste 100 mii doze de vaccin Pfizer

Republica Moldova va primi peste 100 mii doze de vaccin Pfizer prin platforma COVAX până la sfârșitul lunii iunie. Anunțul a fost făcut de către președinta țării, Maia Sandu.

„Mă bucur că reprezentanții companiei Pfizer au răspuns atât de repede rugăminții noastre de a obține acces la acest vaccin. Suntem recunoscători țărilor care contribuie la platforma COVAX și ne ajută să accelerăm procesul de vaccinare a cetățenilor.
Vaccinul trebuie administrat, în primul rând, personalului medical și celor aflați în grupuri de risc, precum profesorii, persoanele vârstnice și cu comorbidități. Este inadmisibil ca unele persoane să fie imunizate fără rând și, astfel, să lase într-un mare pericol medicii și alte categorii supuse riscului. Vom insista pe un control riguros din partea instituțiilor responsabile cu privire la corectitudinea administrării vaccinului, așa încât cei care au cea mai mare nevoie de el să-l primească cât mai repede”, a scris președinta într-o postare pe facebook.

Primul lot de vaccin achiziționat prin intermediul platformei COVAX a ajuns în țară pe 4 martie, fiind vorba despre 14 mii doze de AstraZeneca.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare