Thursday, October 29, 2020
Acasă Uncategorized Moldova va primi un împrumut de 70 de milioane de euro de...

Moldova va primi un împrumut de 70 de milioane de euro de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei. Cum vor fi cheltuiți banii?


Republica Moldova și Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei au semnat un împrumut în valoare de 70 de milioane de euro, pentru a atenua impactul COVID-19 asupra sănătății și ocupării forței de muncă.

Împrumutul este structurat în două componente: Sănătate și Suport pentru Întreprinderile Micro, Mici și Mijlocii.

Astfel, 40 de milioane de euro vor fi oferite pentru componenta Sănătate, și se vor finanța următoarele tipuri de cheltuieli: achiziția, în cadrul procedurilor de urgență, a echipamentelor medicale și materiale consumabile, reabilitarea și transformarea spațiilor/unităților medicale, mobilizarea de expertiză suplimentară, întru asigurarea măsurilor de răspuns de urgență la COVID-19.

Alte 30 de milioane de euro vor fi oferite în calitate de Suport pentru Întreprinderile Micro, Mici și Mijlocii. Mijloacele financiare vor oferi finanțare pentru capital circulant și nevoile de investiții ale IMMM-urilor afectate de criză, ajutându-le să păstreze locuri de muncă viabile. Această componentă va fi realizată prin recreditarea beneficiarilor finali prin intermediul instituțiilor financiare participante.

Ministrul Finanțelor, Serghei Pușcuța, a mulțumit Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei pentru suportul constant oferit țării noastre. La rândul său, Guvernatorul Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei, Rolf Wenzel, a declarat că, deoarece COVID-19 continuă să aibă un impact foarte mare pentru economie și societate, este vital ca țările membre ale CEB să-și sporească capacitățile de răspuns.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

În sectorul Ciocana, o femeie a fost lovită de o mașină fără șofer

Clipe de panică pentru o femeie de 45 de ani din Chișinău. Aceasta a fost lovită în plin de o mașină, în timp ce...

Moldovenii care pleacă în România nu vor mai sta în carantină

România a exclus Republica Moldova din lista statelor cu risc epidimiologic ridicat. Astfel, cetățenii moldoveni care sosesc în România nu vor mai fi nevoiți...

Un bărbat din Edineț a ajuns la spital după ce a căzut într-o fântână. Salvatorii l-au scos de la adâncimea de 13 metri

Foto simbol: unica.md În  dimineața zilei de astăzi, 6 august, salvatorii din raionul Edineț au salvat o persoană căzută într-o fântână....

Un bărbat din Șoldănești a fost răpus de COVID-19. Unde era internat pacientul?

Foto: tv8.md Un bărbat din Șoldănești a fost răpus de coronavirus. Pacientul era internat la Spitalul Clinic Republican din Chișinău. Conform Ministerului...