Monday, April 19, 2021
Acasă Economie Moldovenii au obținut venituri de milioane de lei din prestarea serviciilor pe...

Moldovenii au obținut venituri de milioane de lei din prestarea serviciilor pe Google sau Facebook

Serviciul Fiscal de Stat a aplicat măsuri de conformare față de persoanele fizice care au obținut venituri din prestarea serviciilor către companiile IT nerezidente și rețelele de socializare ale Google și Facebook. Într-un comunicat de presă al instituției, 161 de contribuabili s-au conformat voluntar și au prezentat declarațiile cu privire la impozitul pe venit din aceste surse declarând venit impozabil obținut în valoare de 19,9 milioane lei și impozit pe venit în sumă de 2 milioane lei.

Deasemenea, Serviciul Fiscal de Stat a aplicat, în perioada anului 2020, tratamente de conformare voluntară față de unele persoane fizice care au înregistrat o diferență semnificativă dintre veniturile declarate și cele obținute.

14 persoane au prezentat declarațiile privind impozitul pe venit, declarând venituri obținute în sumă de 3,8 milioane lei și impozit pe venit în sumă de 520,9 mii lei.

Potrivit instituției, subiecții impunerii cu impozit pe venit sunt „persoanele fizice rezidente cetăţeni ai Republicii Moldova care nu desfăşoară activitate de întreprinzător şi pe parcursul perioadei fiscale obţin venituri impozabile din orice surse aflate în Republica Moldova şi din orice surse aflate în afara Republicii Moldova pentru activitatea lor în Republica Moldova”.

În acest sens, Serviciul Fiscal de Stat, reamintește despre necesitatea conformării voluntare la respectarea legislației în vigoare a Republicii Moldova în partea ce ține de declararea veniturilor obținute și achitarea impozitului pe venit.

La data de 30 aprilie 2021 survine termenul limită de prezentare a Declarației persoanei fizice cu privire la impozitul pe venit pentru perioada fiscală 2020 de către persoanele fizice cetățeni.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare